Κυβερνητικό ενδιαφέρον για την κρητική αμπελουργία

208

Ο ιδιαίτερος ρόλος των κρητικών προϊόντων κάτω από την ομπρέλα της «Ελληνικής Διατροφής» που ήδη προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο, τέθηκε στο προσκήνιο της συνάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού με την οργάνωση αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναδείχθηκε επίσης η σημαντική συμβολή των τοπικών προϊόντων της Κρήτης στο τουριστικό προϊόν γενικότερα, αλλά και στο εξαγωγικό εμπόριο.  Εκτός από τον ρόλο των προϊόντων της Κρήτης, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν επίσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί τόσο λόγω της πανδημίας, όσο όμως και λόγω των ελληνοποιήσεων που παρατηρούνται ειδικότερα αναφορικά με την ζωική παραγωγή. Υπενθυμίζεται ότι το ραντεβού προγραμματιζόταν εδώ και εβδομάδες, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν στην Κρήτη είναι πολλά και σύνθετα, με τον Υπουργό ωστόσο να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον ως προς την προσέγγιση των θεμάτων, αλλά και διάθεση για την επίλυσή τους.

«Είχαμε τη χαρά σήμερα να υποδεχτούμε και εκπροσώπους της συνδικαλιστικής οργάνωσης αμπελουργών και ελαιουργών Κρήτης και τον Πρόεδρό της κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη, με τον οποίο συζητήσαμε συνολικά τα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής στον όμορφο τόπο της Κρήτης» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Υπουργός για να προσθέσει:

«Ανανεώσαμε το ραντεβού μας και είπαμε με την πρώτη ευκαιρία να κατέβουμε στην Κρήτη για να δούμε και στο πεδίο τα διάφορα θέματα και προβλήματα που προκύπτουν και όπως και σήμερα μαζί και με τον περιφερειάρχη, βάλαμε τις βάσεις για μια καλή συνεργασία, γιατί αγαπάμε την Κρήτη, θέλουμε να βοηθήσουμε την Κρήτη. Πολλές φορές η Κρήτη μας ανοίγει και δρόμους και είναι οδηγός για την πολιτική στον πρωτογενή τομέα,  στη μεταποίηση και στην εμπορία των εξαιρετικών, φανταστικών, ελληνικών προϊόντων μας».Στη συνάντηση μετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, Γιώργος Βενιεράκης,  Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιώργος Γαβαλάς και Γιώργος Αθανασάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει