ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Ξηλώνουν τους κυβόλιθους μπροστά στο Πολιτιστικό

Για την οριστική επίλυση του προβλήματος

1,201

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών για τον κυβόλιθο που έχει τοποθετηθεί έξω από το Πολιτιστικό που δημιουργεί προβλήματα στα οχήματα λόγω του ανάγλυφου σχήματος του, αλλά και στους πεζούς λόγω της χαμηλής αρμολόγησης που δεν διευκολύνει στο βάδισμα. Την ίδια στιγμή εξελίσσεται ένα αδιάκοπο «ράβε ξήλωνε», καθώς κομμάτια κυβόλιθου αποκολλούνται, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν, και ο κόσμος να δυσφορεί.

Οι οδηγοί αυτοκινήτων και μηχανών υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αρμολόγηση προκαλεί φθορές στα λάστιχα, και με λίγη απροσεξία μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα στους οδηγούς των δίτροχων οχημάτων.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, τονίζει ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα τη δημοτική Αρχή. Είναι μια κατασκευή που εν γένει έχει προβλήματα λόγω του έντονου ανάγλυφου σχήματος του κυβόλιθου, που είναι τοποθετημένος αραιά, και η αρμολόγηση είναι σε χαμηλότερο επίπεδο.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι επειδή κομμάτια κυβόλιθου αποσπώνται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά, γίνονται αδιάκοπες εργασίες αποκατάστασης, και αντικατάστασης των υλικών, όμως τα προβλήματα επανέρχονται. Στο πλαίσιο αυτό όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος, γίνονται σκέψεις και σχεδιασμοί για μια νέα ανάθεση έργου αντικατάστασης των υλικών αυτών, δηλαδή να στρωθεί ξανά ο κυβόλιθος τόσο έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο, όσο και έξω από την πύλη Βηθλεέμ, προκειμένου να γίνει μια συνολική αποκατάσταση που δεν θα ανατροφοδοτεί τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο κ. Αναστασάκης ο σχεδιασμός προβλέπει ότι η τοποθέτηση των κυβόλιθων θα γίνει σε πιο κοντινή απόσταση και έτσι δεν θα δημιουργούνται τα μεγάλα κενά που σήμερα υπάρχουν μεταξύ τους. Επίσης, η αρμολόγηση θα είναι ισοϋψής.

Με την παρέμβαση που σχεδιάζεται, ο αρμός που θα τοποθετηθεί δεν θα είναι ανάγλυφος, αλλά ευθυγραμμισμένος, ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα που σήμερα ταλαιπωρούν πεζούς και οδηγούς. Ο ίδιος εκτιμά ότι το έργο θα ανατεθεί, αφού λήξει η απεργία των μηχανικών, και ότι και πρακτικά μπορεί να  αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο καλοκαίρι, (εφόσον έχει πάρει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις για να μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται).

Με τον τρόπο αυτό, -όπως σημειώνει- θα μπορεί να δοθεί μια οριστική λύση, χωρίς να αλλάξει η εικόνα της περιοχής, η οποία έχει αποσπάσει όλες τις αναγκαίες εγκρίσεις για να διαμορφωθεί σε αυτό το πλαίσιο. Ουσιαστικά, αυτό το οποίο θα επιχειρήσουμε είναι να τοποθετήσουμε κυβόλιθο κατά τα πρότυπα της Χανιόπορτας, που είναι ακριβώς αυτής της αισθητικής και παράλληλα έχει αποδειχτεί πολύ πιο λειτουργικός και χωρίς τα προβλήματα που εμφανίζονται στα άλλα σημεία της Πλαστήρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει