Αυτή η Cassetta παίζει… τα καλύτερά μας χρόνια

3,032

Η… cassetta ήρθε για να μας ξεσηκώσει και να μας θυμίσει τα καλύτερά μας χρόνια. Τα χρόνια της εφηβείας και της νιότης μας, τότε που ήμασταν πραγματικά ανέμελοι και πιστεύαμε ότι ήμασταν ατρόμητοι και άτρωτοι.

Ήταν τότε που το φλερτ είχε υπόσταση και ρομαντισμό, είχε κλεφτές ματιές και αινιγματικά χαμόγελα, είχε αφή και γεύση. Ήταν τότε που χορεύαμε σαν τρελοί μέχρι πρωίας σε  θρυλικές ντίσκο του Ηρακλείου με φοβερούς disc Jockey στα πικάπ. Η ζωή αλλιώς με «κοκοράκια» και χαίτη στο μαλλί, παπάκι και τρικάβαλο, χαβαλές, καζούρα, παρέες, σουβλάκι και mr.  Burger.

Ποια όμως είναι η «cassetta» που έχει προκαλέσει ντελίριο τις τελευταίες εβδομάδες στους Ηρακλειώτες;

«cassetta», μία διαδικτυακή ομάδα στο facebook που ήρθε  να μας «ξυπνήσει» αναμνήσεις από το παρελθόνΕίναι μία διαδικτυακή ομάδα στο facebook που ήρθε  να μας «ξυπνήσει» αναμνήσεις από το παρελθόν, να μας  θυμίσει εικόνες γεμάτες νοσταλγία από το Ηράκλειο της καρδιάς μας αλλά και να μας μάθει πράγματα που δεν γνωρίζαμε.

Η cassetta μάς ξεναγεί σε μαγαζιά που έχουν γράψει ιστορία στην πόλη, μας συστήνει παλιά στέκια και ξαναζωντανεύει την αίγλη παλαιών εποχών.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη αριθμεί περί τα 7.000 μέλη και βρίσκονται σε εκκρεμότητα σχεδόν 4.000 αιτήματα. Ο Στέλιος Γερακάκης είναι διαχειριστής της ομάδας και εκείνος που ουσιαστικά εμπνεύστηκε την “cassetta”.

Το πάθος του κυρίως για τις δεκαετίες ’70-’80, η λατρεία του για τον χορό και τις ντίσκο, τον οδήγησαν σε αυτό το εγχείρημα με όραμα τη δημιουργία μιας τεράστιας παρέας που τη συνδέει η νοσταλγία για τις ημέρες και τις νύχτες των πιο όμορφων χρόνων της ζωής μας. Και το εγχείρημα απογειώθηκε αν λάβουμε υπόψη την απίστευτη ανταπόκριση του κόσμου που συμμετέχει ενεργά με διάφορες αναρτήσεις φωτογραφιών από περασμένες δεκαετίες. `

Το θρυλικό καφέ ΦΙΞ, που άνοιξε στην οδό Περδικάρη το 1995
Το θρυλικό καφέ ΦΙΞ, που άνοιξε στην οδό Περδικάρη το 1995

Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι η  cassetta έχει τραβήξει την προσοχή και πιτσιρικάδων που ανακαλύπτουν ένα άλλο Ηράκλειο που έσφυζε από παλμό και ζωή. Και όμως κάποτε υπήρχαν ντίσκο και πίστες και ο κόσμος χόρευε μέχρι τελικής πτώσης. Και στο Ηράκλειο υπήρχαν τρομερές ντίσκο όπως η Babylon, η Piper, η Opera, η  Blow Up, η Stroboli, η life, οι  Εσπερίδες, Υδροχόος και πολλές άλλες.

«Τις τελευταίες ημέρες δεν προλαβαίνω ούτε να κοιμηθώ που λέει ο λόγος για την αποδοχή των αιτημάτων. Είναι συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου.

Και το μόνο που θέλω να εκφράσω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» μας εκμυστηρεύεται ο Στ. Γερακάκης.

Η νοσταλγία σε συνδυασμό με το lockdown ίσως να ωθούν τον κόσμο ακόμα περισσότερο στο να αναπολεί όμορφες στιγμές του παρελθόντος. Τότε που ήμασταν ελεύθεροι, νέοι και ωραίοι. Οι γενιές που προλάβαμε τη φράση «κράτα τα ρέστα» όπως σημειώνει αστειευόμενος και ο ίδιος ο διαχειριστής σε ποστ του στην cassetta.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει