ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ… ΞΗΛΩΜΑΤΑ: Οι βροχές έπληξαν κιόλας το πάρκο

5,545

Δεν πρόλαβε να παραδοθεί και άρχισε να …ξηλώνεται το πάρκο Γεωργιάδη, αφήνοντας άναυδους δεκάδες Ηρακλειώτες που διαπίστωσαν ότι μόλις δύο μήνες μετά την παράδοση του, το γεωύφασμα που είχε τοποθετηθεί άρχισε να αποκαλύπτεται μαζί με δεκάδες εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν αβίαστα.

Το έργο που χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί, λόγω του χρονοδιαγράμματος- «λάστιχο» που είχε τεθεί από τον Δήμο για την ολοκλήρωση του, λίγο μετά την παράδοση του, με το «καλημέρα»  αρχίζει να βγάζει προβλήματα.

άρχισε να …ξηλώνεται το πάρκο Γεωργιάδη από τις βροχές

«Περιμέναμε δύο ολόκληρα χρόνια να έχουμε ένα έργο αντάξιο της πόλης, το οποίο στερηθήκαμε και ξαφνικά βλέπουμε τέτοιες κακοτεχνίες;» διερωτούνται με δηλώσεις τους στην «Π» συμπολίτες μας που υπέδειξαν το πρόβλημα, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την ποιότητα του τόσο πολυσυζητημένου δημόσιου έργου.

Όπως είναι γνωστό, ένα από τα βασικά στοιχεία του πάρκου στο πλαίσιο της μελέτης που υλοποιήθηκε αφορούσαν στην τοποθέτηση ειδικών συστημάτων αποστράγγισης του νερού, τη βελτίωση εδάφους με προσθήκη νέου χώματος και τη χρήση εδαφοβελτιωτικών.

Μετά από σχετικές καταγγελίες συμπολιτών μας η «Π» κατέγραψε περισσότερα από τέσσερα σημεία στους διαδρόμους του πάρκου, όπου το γεωύφασμα έχει αποκαλυφθεί, προκαλώντας αγανάκτηση και σκωπτικά σχόλια για το πώς είναι δυνατόν ένα τόσο πολυδάπανο έργο, το οποίο χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια να ολοκληρωθεί να εμφανίζει λίγο μετά την παράδοση του τέτοιας μορφής προβλήματα.

άρχισε να …ξηλώνεται το πάρκο Γεωργιάδη από τις βροχές

Το γεγονός ότι το πολυδιαφημισμένο έργο της δημοτικής Αρχής δύο μήνες μετά την παράδοση του εμφανίζει προβλήματα τόσο νωρίς, τα οποία δεν έχουν ακόμα αντιμετωπισθεί εγείρει μείζονα ζητήματα για την ποιότητα του έργου για το οποίο δαπανήθηκαν 549.688,89 ευρώ

Η «Π» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Γ. Αναστασάκη στον οποίο έθεσε το ζήτημα που έχει ανακύψει ζητώντας εξηγήσεις. Όπως ο ίδιος σημειώνει «το υλικό είχε εντοπιστεί σε κάποια σημεία ότι δεν είχε τοποθετηθεί έντεχνα. Αναρρωτηθήκαμε τι έφταιξε. Έφταιξε ο εργολάβος, ισχύει κάτι το ιδιαίτερο σε κάποια σημεία;

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή στην είσοδο της Χ. Τρικούπη  δεν έπρεπε να κατεβάζει τόσο νερό διότι δημιουργούνται ρυακοφαγώματα. Κάναμε μια βελτίωση της μελέτης στο συγκεκριμένο σημείο όπου φαρδύναμε την είσοδο με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη εισροή νερών και από τον δρόμο. Βάρυνε ο όγκος των νερών που ερχόταν από το δρόμο.

Σε κάποια άλλα σημεία  είχε επισημάνει εγγράφως η επίβλεψη και κατά τη φάση της κατασκευής ότι θα βγάλει προβλήματα το υλικό, πράγμα που έγινε και αυτά θα αποκατασταθούν με δαπάνες του εργολάβου.  Επίσης, τον Οκτώβρη που εξελισσόταν εργοταξιακά το έργο και φτιαχνόταν ορισμένοι διάδρομοι είχαμε ένα φαινόμενο πολύ έντονης κακοκαιρίας  που προκάλεσε ζημιές».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει