«Πάρε στο 100 να με καταγγείλεις» προέτρεψε τη 12χρονη κόρη της

ΟΤΑΝ Η ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

1,861

Μέχρι τη δικαστική αίθουσα έφθασε η ενδοοικογενειακή ιστορία μιας 43χρονης μητέρας και της 12χρονης κόρης της μετά την καταγγελία της ανήλικης ότι την κακοποιεί. Το παράδοξο μάλιστα είναι ότι όταν το κορίτσι προειδοποίησε τη μητέρα της ότι θα την καταγγείλει στην Αστυνομία, εκείνη όχι μόνο δεν την απέτρεψε αλλά της υπέδειξε να καλέσει στο «100».

Μαζί περίμεναν να φθάσει το περιπολικό της Άμεσης Δράσης για να τις μεταφέρει στο Τμήμα.

Οι εντάσεις και οι καβγάδες ανάμεσα σε μητέρα και κόρη περιγράφονται συχνοί με αφετηρία το διάβασμα και την άρνηση της ανήλικης να είναι επιμελής με το σχολείο της. Ο ενήλικας αδερφός της 12χρονης καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρχαν συχνά προστριβές ανάμεσα στις δύο με αφορμή το διάβασμα, όμως δεν θυμάται ποτέ τη μητέρα του να δέρνει την αδερφή του.

Συνήθως την έβαζε τιμωρία στο δωμάτιο.

Αντιθέτως περιγράφεται ότι το κοριτσάκι είχε βίαια ξεσπάσματα απέναντι στη μητέρα.

Ένα τέτοιο επεισόδιο σημειώθηκε και προχθές με την κατάσταση ωστόσο αυτή τη φορά να ξεφεύγει.

Ο καβγάς ξεκίνησε με την επιστροφή της μαθήτριας στο σπίτι για κάποιες άλυτες ασκήσεις. Η 12χρονη υποστηρίζει ότι η μητέρα της απευθυνόταν σε εκείνη με προσβλητικές εκφράσεις και ότι την χτύπησε.

Μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Με έσπρωξε δυνατά και έπεσα στο πάτωμα. Μετά η μητέρα μου με χτύπησε δυνατά στη μύτη και αυτή άρχισε να τρέχει αίμα. Μετά είπα στη μητέρα μου ότι θα πάρω τηλέφωνο την Αστυνομία και αυτή μου είπε «άντε πάρτην. Το νούμερο είναι το 100». Μετά πήρα στην Αστυνομία και είπα να έρθει κάποιος, γιατί η μητέρα μου με χτυπάει και μαλώνουμε».

Η ανήλικη φέρεται να κατέθεσε ακόμα ότι η μητέρα της την έχει χτυπήσει και άλλες φορές στο παρελθόν, παραδέχεται ωστόσο ότι και η ίδια έχει χτυπήσει τη μητέρα της.

Από τη δική της πλευρά η 43χρονη, η οποία κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και για εξύβριση, αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. «Αρνούμαι τις κατηγορίες σε βάρος μου. Δεν τη χτύπησα ούτε σήμερα ούτε κάποια άλλη φορά.

Ούτε την κόρη μου ούτε το γιο μου. Ούτε την εξύβρισα, αντιθέτως ήταν η κόρη μου, η οποία με εξύβριζε και με χτυπούσε, φθάνοντας στο σημείο να μου δώσει κλωτσιές και μπουνιές στο σπασμένο μου δεξί χέρι». Η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει ότι το παιδί δάγκωσε το χέρι της και στην προσπάθεια της να το τραβήξει από το στόμα του, το χτύπησε κατά λάθος στη μύτη.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη μητέρα η ανήλικη παρακολουθείται εδώ και δύο χρόνια από παιδοψυχολόγο λόγω των μαθησιακών δυσκολιών που αντιμετωπίζει και στο φάκελο δεν υπάρχει καμία αρνητική αναφορά για το οικογενειακό περιβάλλον. Η υπόθεση αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για μητέρα και παιδί ενώ για την υπό διερεύνηση υπόθεση έχει ζητηθεί και η συνδρομή κοινωνικών λειτουργών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει