Μαζική κινητοποίηση και από τους εκπαιδευτικούς

120

Μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση, με όλα τα μέτρα προστασίας, απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποίησαν χθες οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», η ΕΛΜΕ Ηράκλειου και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν πως πρόκειται για «ένα νομοσχέδιο που επιβάλλει κλίμα αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, ενώ ταυτόχρονα βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων προκειμένου να σπουδάσουν και οδηγεί στη μείωση του αριθμού των εισακτέων με στόχο να ευνοηθούν τα ιδιωτικά κολέγια».

φοιτητικοί σύλλογοι σε δυναμική κινητοποίηση απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και φοιτητές

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν απόσυρση της Υ.Α. για την αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών, καμία απόλυση αναπληρωτή εκπαιδευτικού, μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, για τη θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που το επιθυμούν, στον εθνικό εμβολιαστικό σχεδιασμό, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει