ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Δύο παιδιά-διαμάντια!

1,877

Θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα παιχνίδι, να γεμίσουν τις τσάντες τους με λιχουδιές, όμως, αυτές οι σκέψεις δεν πέρασαν στιγμή από το μυαλό τους. Δύο δεκάχρονοι μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα έδωσαν μαθήματα τιμιότητας και αξιοπρέπειας καθώς βρήκαν και παρέδωσαν ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Τα δυο παιδιά, ο Μιχάλης Λυδάκης και ο Μανώλης Παραχεράκης, βρήκαν στην πλατεία της Αγίας Τριάδας στον Κρουσώνα  το πορτοφόλι που περιείχε 50 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα. Χωρίς να σκεφτούν στιγμή να το κρατήσουν, οι μαθητές παρέδωσαν το πορτοφόλι, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ανήκει σε γυναίκα, με την ευχή να βρεθεί η κάτοχός του. Το άφησαν στο μίνι μάρκετ της περιοχής καθώς υπέθεσαν ότι εκεί θα ψάξει η γυναίκα, αν περάσει ξανά από το σημείο, όπου έχασε το πορτοφόλι της.

 

Πορτοφόλι

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαος Μποκέας, απέστειλε προσωπικές συγχαρητήριες επιστολές τόσο στους δύο μαθητές, όσο και στη διεύθυνση του σχολείου για τα μικρά που δίνουν αξία στα μεγάλα. Περήφανοι για τους μικρούς μαθητές μας Μιχάλη Λυδάκη και Μανώλη Παραχεράκη από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα που έδωσαν μαθήματα αξιών και τιμιότητας. Παρέδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη το πορτοφόλι που βρήκαν στην πλατεία Αγίας Τριάδας.

Τους ευχαριστούμε για την πράξη τους. Μια πράξη ελπίδας που αντικατοπτρίζει το φως και την περηφάνια της κοινωνίας του Κρουσώνα και του Μαλεβιζίου. Είναι αυτές οι δυνάμεις που ζητάμε να ενεργοποιούμε για να δημιουργήσουμε διαφορετικές κοινωνίες. Τους στηρίζουμε με ένα δημόσιο «ευχαριστώ»! Μπράβο παιδιά! Θερμά συγχαρητήρια και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς»

Η διευθύντρια της σχολικής μονάδας, κ. Ευτυχία Νιράκη, τονίζει πως «αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς τους που τα έχουν γαλουχήσει με αρχές και αξίες και ευχόμαστε στη ζωή τους να έχουν πάντοτε ως πυξίδα τους την ηθική και την εντιμότητα. Είμαστε περήφανοι που στις τάξεις του σχολείου μας φοιτούν τέτοια παιδιά που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.»

Σε δηλώσεις της στην «Π», τονίζει πως τα παιδιά παρέδωσαν μάθημα στους δασκάλους αλλά και την κοινωνία του Κρουσώνα, δεν μπήκαν ούτε μια στιγμή στον πειρασμό να κρατήσουν τα χρήματα. Μάλιστα, στην αθωότητά τους, σκέφτηκαν πως ίσως η κάτοχος του πορτοφολιού -κατάλαβαν ότι πρόκειται για γυναίκα αφού είχε μέσα ένα κραγιόν- έχει ανάγκη τα χρήματα.

Ταυτότητα δεν υπήρχε, παρόλα αυτά, δεν θέλησαν στιγμή να κρατήσουν τα χρήματα. «Ελπίζω η κοινωνία του χωριού, η ελληνική κοινωνία, να παίρνει τα μηνύματα από τέτοιες καλές πράξεις», αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου.

Η κ. Ιωάννα Ξυλούρη, μητέρα του Μιχάλη Λυδάκη, αναφέρει πως το παιδί της τη ρώτησε «μαμά, σε έκανα υπερήφανη;» Τη ρώτησε αν αποφάσισε σωστά και είπε πως αισθάνεται πολύ χαρούμενος για αυτή του την πράξη.

Περήφανος για το γιο του, όπως είναι φυσικό, δηλώνει και ο κ. Γιάννης Παραχεράκης. Όπως λέει, στα χρόνια που ζούμε, είναι ωραίο να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις. «Αμέσως, η αντίδρασή τους ήταν να παραδώσουν το πορτοφόλι», αναφέρει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει