Μητσοτάκης: Η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το επόμενο βήμα

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στόχος είναι να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

132

Το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.

«Όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν», επισήμανε χαρακτηριστικά, υπαινισσόμενος ότι η επαναλειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων, της εστίασης και των μετακινήσεων μεταξύ των νομών πάει για αργότερα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω του εμβολιασμού να φτάσουμε στην ασφάλεια και την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, διότι «η γρήγορη θωράκιση της υγείας σημαίνει ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας και ταχύτερη ανάσα για την κοινωνία».

Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η χώρα βαδίζει με μικρά, αλλά προσεκτικά βήματα προς τη μερική κανονικότητα. «Άνοιξε το λιανεμπόριο ενώ εξακολουθούν να ισχύουν τοπικές παρεμβάσεις σε περιοχές όπου υπάρχουν εστίες έξαρσης του ιού», υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι πλέον εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα δεδομένα των προηγούμενων εφτά ημερών θα καθορίζουν το σχέδιο των επόμενων. «Κλείνει ο πρώτος κύκλος των εμβολιασμών, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας ηλικίας για 80 εως 84 ετών, κι αυτό γίνεται χωρίς ουρές χωρίς ταλαιπωρία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από χθες αυξάνονται τα σημεία εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, προστίθενται 56 Κέντρα Υγείας συνολικά δηλαδή 164 νέα σημεία. «Όλα εξελίσσονται ομαλά σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε ότι η πορεία των εμβολιασμών δεν εξαρτάται από τις δυνατότητες της χώρας. «Η παραγωγική δυνατότητα των εμβολίων δεν είναι σταθερή άρα ο ρυθμός θα ακολουθεί τον αριθμό των παραλαβών», είπε και συμπλήρωσε ότι όσα εμβόλια έρχονται θα γίνονται γρήγορα, «με ένα απόθεμα για να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη δόση για τους συμπολίτες μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει