Ηλικιωμένοι και εμβολιασμένοι οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη

ΑΝΑΙΜΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

1,030

Με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 είναι πολύ πιθανό να αρχίσει η φετινή τουριστική σεζόν στην Κρήτη με το άνοιγμα των πρώτων ξενοδοχείων στις αρχές Μαρτίου.

Αυτές τις εκτιμήσεις κάνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο οποίος περιμένει ένα “ανεμικό” ξεκίνημα, αλλά ικανοποιητικά νούμερα στο κλείσιμο της τουριστικής χρονιάς.

Το κλειδί βρίσκεται στην επιτάχυνση  των εμβολιασμών

Ο ίδιος είπε στην “Π” ότι το κλειδί βρίσκεται στους εμβολιασμούς που πρέπει να επιταχυνθούν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Με τους εμβολιασμούς η ψυχολογία του κόσμου αλλάζει, ο φόβος μειώνεται, η διάθεση για ταξίδια αυξάνεται.

“Αυτή τη στιγμή δεν κουνιέται φύλλο”, είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι υπάρχει κάποια μικρή κινητικότητα από την Αγγλία, από ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Βλατάκης στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης
Ο κ. Μιχάλης Βλατάκης

Ο κ. Βλατάκης πιστεύει ότι η ροή των κρατήσεων θα αρχίσει με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ φέτος η σεζόν θα κριθεί ξεκάθαρα από τις κρατήσεις κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής.

Ωστόσο, πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί, να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τα μέτρα που θα ληφθούν σε κάθε χώρα κ.λπ.

“Ελπίζουμε ότι η σεζόν μπορεί να αρχίσει αδύναμα, αλλά θα κλείσει δυναμικά” είπε ο ίδιος, τονίζοντας ότι η Κρήτη δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει κι αυτή την τουριστική χρονιά.

Ποντάρουμε στο καλό μας όνομα

Ο κ. Βλατάκης κατέληξε λέγοντας ότι η Κρήτη έδειξε μια καλή εικόνα στο εξωτερικό στη διαχείριση της πανδημίας έχει λίγα κρούσματα, θεωρείται ασφαλής προορισμός και αυτό θα παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο στην προσέλευση περισσότερων τουριστών.

Πρόεδρος ΠΟΞ: Πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες

Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός
Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός

Αναφορικά με την εξέλιξη της νέας τουριστικής χρονιάς ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Βασιλικός, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το 2021 δεν σηκώνει προβλέψεις και εκτιμήσεις, καθώς υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες, που θα διαμορφώσουν την εξέλιξή της.

“Ούτε το 2022 θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε τα νούμερα που επιτεύχθηκαν το 2019”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλικός, που δεν θέλησε να προβεί σε καμία εκτίμηση για την εξέλιξή της. Φέτος, εξήγησε, δεν θα είναι μια χρονιά κανονικότητας, αφού και πάλι τα δεδομένα της χρονιάς θα τα θέσουν οι λοιμωξιολόγοι, αλλά και η εξέλιξη του εμβολιασμού.

Πάντως ο κ. Βασιλικός έκανε λόγο και για θετικά σημάδια που θα δώσουν πόντους στον ελληνικό τουρισμό, μετά την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας και αυτό έχει να κάνει με τη φήμη που έχει αποκτήσει η Ελλάδα από την αντιμετώπιση της Covid 19, σημειώνοντας ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει