«ΕΦΥΓΕ» Ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΔΑΚΗΣ: Φτωχότερο το Κρητικό μπάσκετ….

Ο ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ ΑΓΩΝΩΝ «ΕΦΥΓΕ» ΣΤΑ 68 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

1,293

Την απώλεια του πρώην διαιτητή και κομισάριου Νίκου Γιαννακουδάκη, θρηνεί το κρητικό μπάσκετ. Ο εκλιπών «έφυγε» σε ηλικία 68 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο,σκορπίζοντας θλίψη στην ευρύτερη οικογένεια του αθλήματος στην Κρήτη.

Ο πρόεδρος, το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του ΣΥΔΚΑΚ, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους «την οδύνη τους, για τον αναπάντεχο και ξαφνικό χαμό του πολυαγαπημένου μέλους του Συνδέσμου Διαιτητών Κρήτης.

Ο Νίκος Γιαννακουδάκης υπήρξε αθλητής καλαθοσφαίρισης και υπηρέτησε επί σειρά ετών το χώρο της Διαιτησίας από διάφορες θέσεις. Υπήρξε διαιτητής Εθνικών Κατηγοριών, διαιτητεύοντας αγώνες μέχρι και τη Β’ Εθνική Κατηγορία, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΚΑΣΚ καθώς επίσης και κομισάριος αγώνων Εθνικών Κατηγοριών.

Ένας αγνός εργάτης της Κρητικής Διαιτησίας που τον χαρακτήριζε η πραότητα, η ακεραιότητα και η ευγένεια του χαρακτήρα του. Μια ήρεμη δύναμη στον χώρο, προσφέροντας ανιδιοτελώς την αγάπη του για την διαιτησία συμβάλλοντας στην ανάπτυξη αυτής, πρεσβεύοντας πάντα τις αρχές και τις αξίες του.

Για τη θλιβερή αυτή απώλεια το σύνολο των διαιτητών και μελών του ΣΥΔΚΑΚ, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στην οικογένεια και στον υιό του, πρώην μέλος του ΣΥΔΚΑΚ κ. Γιαννακουδάκη Βασίλειο και τους εύχεται κουράγιο και δύναμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.

Ο ΣΥΔΚΑΚ θα καταθέσει συμβολικό ποσό 100€ εις μνήμην και μακαρία του εκλιπόντος, σε κοινωφελές ίδρυμα στην πόλη του Ηρακλείου», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Η ΕΚΑΣΚ από την πλευρά της «με βαθιά αισθήματα θλίψης αποχαιρετά έναν από τους πιο αγνούς «εργάτες» του αθλήματος στο νησί μας. Ο Νίκος Γιαννακουδάκης έφυγε ξαφνικά και γρήγορα χτυπημένος από την καταραμένη αρρώστια, άφησε όμως πίσω του σε όλους εμάς αναρίθμητες μνήμες. Θα θυμόμαστε πάντα έναν γνήσιο καλό φίλο, έναν αγνό και ανιδιοτελή εραστή του αθλήματος και πρωτεργάτη της ανάπτυξης του Κρητικού μπάσκετ.

Η ΕΚΑΣΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν ακόμα το «Ηράκλειο» ΟΑΑ, στο οποίο ο Νίκος Γιαννακουδάκης υπήρξε αθλητής την δεκαετία του ’70, η επιτροπή μπάσκετ του ΟΦΗ, το Δειλινό και

ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ηρακλείου.

Η κηδεία θα γίνει σήμερα (11π.μ.) στον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στα Δειλινά.

Κοινό αίτημα στην Πολιτεία για την επανέναρξη των Εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ που παραμένουν ανενεργά, αποφάσισαν να καταθέσουν η ΕΟΚ και ο ΠΣΑΚ, μετά τη χθεσινή τους συνάντηση.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνταχθεί κοινό αίτημα προς την Πολιτεία για να άρει το συντομότερο δυνατόν τις ισχύουσες απαγορεύσεις, πάντα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να μη μένει το μπάσκετ αποκλεισμένο», αναφέρει ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης που εκδόθηκε.

Σε εξ’αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της Α1 το Λαύριο κέρδισε με 75-72 τον Προμηθέα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει