Αντιδρούν οι υπάλληλοι του ΕΛΜΕΠΑ στην αστυνόμευση

173

«Όχι» στο σχέδιο νόμου σχετικά με την σύσταση ενός νέου σώματος ασφαλείας, της «Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων» λέει το Δ.Σ. Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος αναφέρουν πως το νομοσχέδιο προτείνει μεταξύ άλλων:

« Ένα σώμα που δεν θα λογοδοτεί στις πρυτανικές αρχές αλλά στην Ελληνική Αστυνομία, υπονομεύοντας τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα ενός Πανεπιστημίου.  Η χρηματοδότηση του , θα επιβαρύνει τους ήδη περιορισμένους προϋπολογισμούς

των Ανώτατων Ιδρυμάτων της χώρας, εις βάρος των ήδη ελλιπών πόρων για την εκπαίδευση, την έρευνα και την υλικοτεχνική τους υποδομή.

Το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας της χώρας αντιδρά αρνητικά και ενωμένα. Ο κατάλογος Συγκλήτων, Σχολών και Τμημάτων, Συλλόγων Φοιτητικών, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ερευνητών, Καθηγητών και Διοικητικών Υπαλλήλων, καθώς και Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών φορέων συνεχώς μεγαλώνει, δίνοντας μια μαζική δυνατή απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης».

Ο Σύλλογος Διοικητικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου συστοιχίζεται με την μαζική αυτή αντίδραση και δηλώνει απερίφραστα ότι:

«1) Είναι υπέρμαχος του   πανεπιστημιακού ασύλου και δηλώνει την αντίθεσή του στην  κατάργηση του, θεσμού που αποτελεί ιστορικό συμβολισμό για την ακαδημαϊκή  ελευθερία στην έρευνα, τη διδασκαλία, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των  ιδεών μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους

2) Συντάσσεται με τις απόψεις και κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Διοικητικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ΟΔΠΤΕ

3) Δηλώνει σύμφωνος με τις δηλώσεις της Συγκλήτου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και της Συνόδου των Πρυτάνεων.

4) Καταγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει έμμεσες παρεμβάσεις στις πρυτανικές Αρχές 5) Καταγγέλλει και αντιδρά στη δημιουργία και λειτουργία οποιουδήποτε σώματος φύλαξης ή ασφάλειας που θα βρίσκεται εκτός ελέγχου της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ διεκδικεί και υποστηρίζει την διασφάλιση του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα των ΑΕΙ.

6) Απαιτεί ορθολογικό καταμερισμό των κονδυλίων στην παιδεία αυξάνοντας τους προϋπολογισμούς των ΑΕΙ για καθαρά ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς σκοπούς ενισχύοντας την φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές.

7) Ζητά την διαχείριση της φύλαξης από το ίδρυμα με το δημόσιο χαρακτήρα του, με την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου βάσει του άρθρου 8 του Ν. 4506/2017. Για εμάς είναι ο πιο σωστός τρόπος διασφάλισης της ομαλής, ισόνομης και ισότιμης λειτουργίας ενός ακαδημαϊκού χώρου», σημειώνεται, στην ανακοίνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει