Στη μάχη απο αύριο τα πρώτα εμβολιαστικά κέντρα της Κρήτης

1,915

Στη μάχη των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού για τους πολίτες μπαίνουν από αύριο και τα πρώτα Κέντρα Υγείας της Κρήτης, τα οποία θα αυξάνονται σταδιακά.
Μέχρι χθες στα νοσοκομεία του νησιού, είχαν εμβολιαστεί συνολικά 5.112 άτομα.

Η κ. Λένα Μπορμπουδάκη
Η κ. Λένα Μπορμπουδάκη

Από ποια Κ.Υ. και ΤΟΜΥ γίνεται η αρχή

Από αύριο Τετάρτη, εμβολιασμοί πολιτών αρχίζουν με 18 εμβολιαστικές γραμμές στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου στο Κέντρο Υγείας Καστελλίου Πεδιάδας, στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Ακόμη, στο Κ.Υ. Περάματος στην 1η ΤΟΜΥ Ρεθύμνου στο Κ.Υ. Βάμου στο Κ.Υ. Κισσάμου και στην 1η ΤΟΜΥ Χανίων.

Εμβολιασμοί πολιτών θα γίνονται επίσης στο Γ.Ν. Κ.Υ. Ιεράπετρας στο Γ.Ν. Κ.Υ. Σητείας στο Γ.Ν. Λασιθίου Γ.Ν. Κ.Υ. Νεάπολης.

Θα αυξάνονται σταδιακά

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη, σταδιακά τα εμβολιαστικά κέντρα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  θα αυξάνονται ενώ είναι στελεχωμένα με γιατρούς, νοσηλευτές ή επισκέπτες υγείας.

Είναι γνωστό ότι οι εμβολιασμοί πολιτών άνω των 85 άρχισαν στα νοσοκομεία στις 16 Ιανουαρίου.

Ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Η πρωτοβάθμια θα σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος

Ο εμβολιασμός προχωράει ομαλά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, διαβεβαίωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια.

Από σήμερα (χθες), ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εκτός των νέων εμβολιασμών, ξεκίνησε και η χορήγηση της δεύτερης δόσης σε όσους εμβολιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Υπογράμμισε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί να γίνονται και από τα Κέντρα Υγείας, καθώς, όπως είπε, “οι μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας, είναι λογικό πως θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος”.

Εξήγησε ότι ήταν επιλογή “κατά την πρώτη φάση του εμβολιασμού, αυτός να γίνει εντός νοσοκομειακών μονάδων, προκειμένου να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον και να ομαλοποιούνται τυχόν προβλήματα μπορούσαν να δημιουργηθούν”.

Θα βρούμε λύση για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν

Σχετικά με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε, πως “σίγουρα θα υπάρξει λύση και γι’ αυτούς. Τα εμβόλια είναι για όλο τον πληθυσμό. Δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας ο οποίος επιθυμεί να εμβολιαστεί, χωρίς εμβόλιο”.

Το 95% άνω των 85 προσήλθαν στο ραντεβού για να εμβολιαστούν

Το συντριπτικό ποσοστό όσων είχαν ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid19 προσήλθαν κατά την πρώτη μέρα εμβολιασμών, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, το 95% των πολιτών ηλικίας 85+ που είχαν ραντεβού προσήλθε και οι περισσότεροι – πλην κάποιων εξαιρέσεων – έκαναν το εμβόλιο.

Υπήρξαν 3777 επιβεβαιωμένα ραντεβού και προσήλθαν 3585 άτομα για να εμβολιασθούν. Για διάφορους ιατρικούς λόγους, δεν ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό οι 46, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αναφέρει ότι το τελικό ποσοστό εμβολιασθέντων κυμάνθηκε στο 93,7% όσων είχαν κλείσει ραντεβού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει