Και εγένετο ποδοσφαιρικός σύλλογος «Ευγένιος Γκέραρντ»!

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ

213

Την ίδρυση ποδοσφαιρικού συλλόγου με την ονομασία «Ευγένιος Γκέραρντ», τρία χρόνια μετά τον θάνατο του αείμνηστου Ολλανδού προπονητή του ΟΦΗ, ανακοίνωσε ο Μανώλης Παπαδάκης.

Ο γιος του αναμορφωτή της σύγχρονης ιστορίας του ΟΦΗ, έκανε γνωστή την σπουδαία αυτή είδηση, τονίζοντας ότι η νέα ομάδα θα συμμετάσχει στα τοπικά πρωταθλήματα από την επόμενη σεζόν, έχοντας ως έδρα την Ελιά Πεδιάδος, το χωριό που έζησε και αγάπησε πολύ ο Γκέραρντ. Αναλυτικά η ανάρτηση του Μανώλη Παπαδάκη για την ίδρυση του νέου συλλόγου: «Ευγένιος Γκέραρντ Αθλητικός Σύλλογος,

Το 1985 ήρθε στην Κρήτη ως προπονητής του ΟΦΗ και παρέμεινε μέχρι και το 2000, αποτελώντας τον μακροβιότερο τεχνικό της ιστορίας, που κάθισε στον πάγκο μιας ομάδας στην Α’ Εθνική κατηγορία!!!

Βασικός πρωτεργάτης για να γραφτεί με “χρυσά” γράμματα η ιστορία του συλλόγου και να γίνει σύνθημα στα χείλη του φίλαθλου κόσμου. Το όνομά του έγινε συνώνυμο με το Ηράκλειο και όλη την Κρήτη που τόσο πολύ αγαπούσε. Δεν σταμάτησε ποτέ να δείχνει με λόγια και με πράξεις την αγάπη του για το νησί μας.

Κρητικός δεν ήταν, είχε όμως τη φιλοξενία στο “αίμα” του και ζούσε την κάθε στιγμή, με περίσσια ευγένεια και τιμιότητα. Ευγένιος Γκέραρντ, ο άνθρωπος που δε θα ξεχαστεί ποτέ από κανένα φίλαθλο, οποιασδήποτε ομάδας. Το όνομά του θα συνεχίσει να ακούγεται και να υπενθυμίζει στους μεγαλύτερους πόσα προσέφερε στον τόπο, αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για να γίνει ακόμα καλύτερο το ποδόσφαιρο μας.

Με μεγάλη συγκίνηση, δέος, αγάπη και σεβασμό στον Ευγένιο Γκέραρντ, ανακοινώνουμε ότι το όραμα που είχε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, θα συνεχιστεί πλέον μέσα από το σωματείο «Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ» το οποίο εδρεύει στην Ελιά Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου.

Η Ελιά ήταν το χωριό που αγάπησε και κατοικούσε τα τελευταία χρόνια και εκεί θα “κατοικεί” για πάντα. Στο άμεσο μέλλον, η ομάδα «Ευγένιος Γκέραρντ» θα μπορεί να λάβει μέρος, κανονικά στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, όπου θα συμμετέχουν παιδιά από την υπάρχουσα ακαδημία Gerards – Papadakis Soccer Academy, που έχει ως έδρα το Παγκρήτιο στάδιο και την οποία ίδρυσαν τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ίδιος ο Ευγένιος Γκέραρντ με τον Μανώλη Παπαδάκη.

Πλέον, τα παιδιά που ανήκουν στην ακαδημία θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για ακόμα περισσότερα χρόνια και να υπάρχει καλύτερη ροή στη διαδικασία ανάπτυξης. Με εκτίμηση, Δ.Σ. “Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ”».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει