ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΛΟΒΑΚΟΣ: Η Μάγια στην αγκαλιά των δικών της

32,878

Βρέθηκε η 17χρονη ΜάγιαΑίσιο τέλος είχαν οι αγωνιώδεις αναζητήσεις για την 17χρονη Μάγια, τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανιστεί από την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου. Ελάχιστα 24ωρα πριν τον εντοπισμό της στην ευρύτερη  περιοχή του Χουδετσίου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ήταν βέβαιοι ότι η ανήλικη θα βρεθεί και προχθές το βράδυ ξεκαθάρισε και το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το ότι οι αστυνομικοί ήταν σχεδόν βέβαιοι για το πού κρύβεται η Μάγια και ο 38χρονος Σλοβάκος φίλος της, αποφάσισαν να μην κάνουν κάποια κίνηση λόγω του σκότους και να περιμένουν το φως της ημέρας για να δράσουν.

Αποφασίστηκε επίσης να υπάρχει διακριτική αστυνόμευση στη διάρκεια της νύχτας υπό το φόβο μην αλλάξει κάτι και η ανήλικη εγκαταλείψει το χώρο.

Έτσι χθες γύρω στις 8 το πρωί αστυνομικοί από το Γραφείο Ανηλίκων κατάφεραν να προσεγγίσουν τη 17χρονη και να της ζητήσουν να τους ακολουθήσει. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσσαράς και της ΟΠΚΕ.

Ο 38χρονος Σλοβάκος βρέθηκε μαζί με την 17χρονη Μάγια
Ο 38χρονος Σλοβάκος βρέθηκε μαζί με την 17χρονη Μάγια

Όπως έγινε γνωστό, η 17χρονη βρισκόταν με τον άνθρωπο για τον οποίο από την πρώτη στιγμή είχαν εκφραστεί υπόνοιες από τον πατέρα της.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Σλοβάκο, ο οποίος συνελήφθη.

Επίσης συνελήφθη κι ένας 46χρονος από τη Νορβηγία, ο οποίος φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του χώρου όπου είχαν καταφύγει η ανήλικη με τον 38χρονο.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι η 17χρονη Μάγια και ο 38χρονος διέμεναν σε πρόχειρες κατασκευές σε χώρο όπου ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ο έτερος αλλοδαπός συλληφθείς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο χώρο υπήρχαν τρεις καλύβες. Αρχικά ελέγχθηκε η πρώτη, χωρίς να είναι εκεί η Μάγια, ενώ βρέθηκε μαζί με τον 38χρονο στο δεύτερο καλυβάκι.

Και οι δύο αλλοδαποί θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Ο 46χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν και στο χώρο όπου έγινε η έφοδος της ΕΛΑΣ, έχει κατά καιρούς κατά το παρελθόν φιλοξενήσει κι άλλους αλλοδαπούς αλλά και Έλληνες.

 

Στιγμιότυπο από τη στιγμή της μεταφοράς της 17χρονης Μάγιας στο Αστυνομικό Μέγαρο
Στιγμιότυπο από τη στιγμή της μεταφοράς της 17χρονης στο Αστυνομικό Μέγαρο

 «Ανακούφιση για την οικογένεια»

Οι γονείς της ανήλικης πληροφορήθηκαν γύρω στις 9 το πρωί ότι το παιδί τους βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία του. Το έμαθαν από αστυνομικό, ο οποίος τηλεφώνησε στον πατέρα της, λέγοντάς του ότι η κόρη του βρέθηκε, ότι είναι καλά στην υγεία της, αλλά όμως δεν μπορεί να τη συναντήσει ακόμα και να περιμένουν νεότερά τους. Η Μάγια μεταφέρθηκε στο ΑστυνομικόΜμέγαρο για να καταθέσει, ενώ κατά πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων.

Ο πατέρας της 17χρονης ερωτηθείς από δημοσιογράφους είπε ότι δεν είχε αποφασίσει εάν θα κινηθεί ή όχι νομικά κατά του 38χρονου, αφού προέχει να είναι καλά το παιδί του, κάτι που θα προκύψει και από τις ιατρικές εξετάσεις που θα της γίνουν. «Εάν αυτός ο άνθρωπος πρέπει να διωχθεί ποινικά, θα γίνει αυτό το πράγμα.

Η περιοχή όπου βρέθηκε η ανήλικη Μάγια
Η περιοχή όπου βρέθηκε η ανήλικη

Εάν έχουν γίνει αξιόποινες ενέργειες, προφανώς και θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες κι εκ μέρους μας, για να προστατεύσουμε την κόρη μας» είπε χθες το πρωί και πρόσθεσε: “Αυτό που νιώθουμε είναι ανακούφιση.

Είχαμε μία αγωνία οκτώ μέρες τώρα, που έλαβε αίσιο τέλος. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να πάρουμε την Μάγια στην αγκαλιά μας. Δεν την έχουμε δει. Περιμένουμε κι εμείς οδηγίες, να τη δούμε, να την αγκαλιάσουμε και να της πούμε από κοντά πόσο πολύ την αγαπάμε”.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ώρες αγωνίας που έζησε η οικογένειά του όλες αυτές τις ημέρες. « Όλες αυτές τις ημέρες όταν χτυπούσε το τηλέφωνο, πήγαινε η καρδιά μας στην… «κούλουρη». Τέλος καλό, όλα καλά. Αυτό μετράει για μένα. Τα άλλα για μένα, αυτή τη στιγμή, είναι τεχνικές λεπτομέρειες οι οποίες δεν με αφορούν: το πώς εντοπίστηκε, το πώς έγινε η όλη διαδικασία είναι δουλειά της αστυνομίας”.

Ο ίδιος ευχαρίστησε την Αστυνομία και τον κόσμο που κινητοποιήθηκε και ζήτησε  να κατέβουν οι αφίσες της κόρης του από τα πολλά σημεία όπου κολλήθηκαν, καθώς πλέον δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται σε κοινή θέα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει