Μια νουβέλα φαντασίας και μυστηρίου με φόντο τον Φουρφουρά

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΣΣΑΣ ΧΑΡΑΣ ΚΡΕΤΑ

1,256

Στο χωριό του παππού της, τον όμορφο Φουρφουρά Ρεθύμνου,εκτυλισσεται το πρώτο βιβλίο της ποιήτριας και συγγραφέως Χαράς Κρέτα που κυκλοφόρησε λιγο πριν εκπνεύσει το 2020. «Ο μύθος της Αριάδνης», είναι μια βραβευμένη νουβέλα φαντασίας, στην οποία μας περιγράφει μια ιστορία μυστηρίου και αγάπης.

Το έργο είχε αποσπάσει     το Γ’ Βραβείο, της κατηγορίας «Νουβέλα Ενηλίκων» στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας, που διοργάνωσε το Λογοτεχνικό Περιοδικό «ΚΕΦΑΛΟΣ».

Η συγγραφέας αφηγείται σε αυτό το μυθιστόρημα την επιστροφή του κύριου χαρακτήρα της, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο παππούς του, ένα πανέμορφο ορεινό χωριό στις πλαγιές του Ψηλορείτη. Περιγράφει τα συναισθήματα που   πλημμυρίζουν τον ήρωα  με την επιστροφή του αλλά και την συγκίνηση του καθώς έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του, με αναμνήσεις που είχε αφήσει στην άκρη και με συναισθήματα που κρατούσε καλά κρυμμένα μέσα του, μετά τον θάνατο του παππού του.

Μας περιγράφει περίτεχνα το τοπίο αλλά και τα μέρη που έζησε μικρός και στο αποκορύφωμα μας φέρνει αντιμέτωπους με τον μύθο της Αριάδνης. Ένα μυστικό καλά κρυμμένο για χρόνια, που οι ντόπιοι αφηγούνταν με ενθουσιασμό, αλλά ο ίδιος έπρεπε να το αντιμετωπίσει ώσπου να καταλήξει στη μεγάλη αλήθεια.

Μια απρόσμενη συνάντηση με μια μυστηριώδης κοπέλα, θα γίνει η αιτία να ξεκινήσει να πλανιέται ένα μυστήριο και πολύ έντεχνα η συγγραφέας αρχίζει το παιχνίδι της αναζήτησης της αλήθειας, περιγράφει τη δυσκολία του κρυφού έρωτα, τις αμφιβολίες που κυριεύουν τους χαρακτήρες αλλά και τους φόβους τους, πριν καταλήξει στην μεγάλη αποκάλυψη. Το τέλος ξετυλίγεται με τέλεια μαεστρία, δίνοντας μια αναπάντεχη ανατροπή στο τελικό αναμενόμενο αποτέλεσμα.

 Η συγγραφέας

Η Χαρά Κρέτα γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία ανακάλυψε το πάθος της για τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Πολλές από τις φωτογραφίες της έχουν βραβευτεί, έχουν δημοσιευθεί σε φωτογραφικά περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί σε

ομαδικές εκθέσεις σε Βαρκελώνη, Μελβούρνη, Βερολίνο, Βιέννη, Νέα Υόρκη, Μεξικό και Εδιμβούργο. Έχει γράψει ποιήματα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά για διεθνή λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες. Ποιήματα και διηγήματα της έχουν βραβευτεί και εκδοθεί τιμητικά σε πολλές ανθολογίες και και λογοτεχνικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει