ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.: Κατέβασαν το βίντεο που καλούσε σε μια… δημοκρατική κατάληψη

224

Προτροπή για κατάληψη κάποιου χώρου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την πράξη αυτή ως μία δημοκρατική κίνηση κι όχι πραξικόπημα  απεύθυνε με βίντεο του στη σελίδα του στο facebook Ηρακλειώτης, ο οποίος συμμετείχε και σε άλλες δράσεις το προηγούμενο διάστημα, που κινητοποίησαν τις Αρχές στο νομό Ηρακλείου.

Το βίντεο διάρκειας περίπου 12 λεπτών «ανέβηκε» προχθές το βράδυ, έγιναν δεκάδες κοινοποιήσεις, γράφτηκαν πολλά σχόλια ατόμων που δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν – και μάλιστα κι από άτομα εκτός Κρήτης- αλλά χθες το πρωί ο ίδιος το «κατέβασε». Το υλικό αυτό έγινε γνωστό στην Αστυνομία, προκαλώντας προβληματισμό για τα όσα αναφέρει ο Ηρακλειώτης, αλλά και για την επιθυμία πολλών ατόμων να συμμετάσχουν στο κάλεσμα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος χρήστης του διαδικτύου , ξεκινάει το κάλεσμά του με τη φράση «τι πρόκειται να κάνουμε» Αναφέρεται σε  άτομα που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και βγαίνουν μπροστά για διάφορα θέματα. Παραθέτει παραδείγματα πολιτών που λέει ότι δεν έκαναν κάτι κακό με τις πράξεις τους- όπως ο ιερέας που έριχνε αγιασμό με το βυτιοφόρο- «όμως τον έδιωξαν από την ενορία του».

Σε άλλο σημείο του βίντεο ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του αναφέροντας ότι «ετοιμάζονται για κατάληψη, μια συγκέντρωση στο πλαίσιο της Δημοκρατίας». Μάλιστα αναφέρει ότι πρόκειται για μια δημοκρατική κίνηση κι όχι για πραξικόπημα.

Αυτό που όπως λένε αστυνομικοί προκαλεί ανησυχία είναι οι προτάσεις που κάνει για τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή, όταν κι αν γίνει.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κάλεσμά του τόνισε ότι οι συμμετέχοντες  θα πρέπει να έχουν ενισχυμένα κοντάρια, «γιατί εκείνη την ημέρα θα φυσάει αέρας… Μην είναι πλαστικό το κοντάρι αυτό. Ένα κοντάρι με την ελληνική σημαία «που θα αντέχει τον αέρα, τα μποφόρ, την κίνηση».

Σε άλλο σημείο του βίντεο αναφέρεται και στις μάσκες για προστασία από τον κορωναϊό, όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα στο βίντεο αναφερόταν «ότι θα πρέπει οι συμμετέχοντες να φορούν μία μάσκα που θα έχει αντοχή και δυναμικότητα στον ιό». Έδειξε μάλιστα μάσκες αντισφυξιογόνες που κάνουν 25 με 30 ευρώ…

Ακόμη, έλεγε ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε κράνος, γιατί πέφτουν πέτρες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και επικαλαμίδες που θα τις βάλουν στα χέρια για προστασία.

«Γύρω στις 24»

Στο κάλεσμα που υπήρχε στο διαδίκτυο είπε ότι γύρω στις 24 του μήνα (δεν προσδιορίζει εάν πρόκειται για τον Ιανουάριο) «θα γίνει κάτι». Θέλει όμως, όπως αναφέρεται, περίπου 70 άτομα, που πρέπει όμως να είναι μάχιμοι και αποφασισμένοι για «να καθίσουν τρεις μέρες σε κάποιο χώρο όπου θα γίνει η κατάληψη. Οι συγκεκριμένοι όμως πρέπει να είναι με αυτά τα υλικά»

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ρωτήθηκαν για το βίντεο αυτό ανέφεραν ότι το γνωρίζουν και περιμένουν εάν γίνει η «κίνηση» αυτή.

Σημειώνεται τέλος ότι όπως αναφερόταν στο βίντεο εάν δεν συγκεντρωθούν τα 70 άτομα δε θα γίνει η δράση…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει