ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

872

Άλλες εποχές, αλλά πάντα ΠΑΣΟΚ

Φίλος μου έστειλε προ… εικοσαετίας περίπου φωτογραφία και… πρασίνισε η στήλη. Με πολύ ΠΑΣΟΚ, από την εποχή Σημίτη τότε που τον υποδεχόταν η Νομαρχιακή Ηρακλείου του κόμματος, ένα από τα πιο ισχυρά «μαγαζιά» εκείνης της εποχής.

Όταν λέγαμε ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου ήταν να σαν να μιλούσαμε για  το… γιουροκρούπ της επόμενης δεκαετίας. Μεγάλο κουμάντο. Στη φωτογραφία με τον Σημίτη- είναι η εποχή που έχει παραδώσει το κόμμα στον Γιώργο, αλλά είναι ακόμη πρωθυπουργός- παλιοί και νέοι της εποχής.

Από αριστερά: Πόπη Δασκαλάκη, Ζαχαρίας Καλογεράκης, Κώστας Φασουλάκης, Μιχάλης Παπαδάκης, Πέτρος Λεκάκης, Χάρης Καπετανάκης, Γιώργος Τσικνάκης, Δημήτρης Σταματάκης, Δέσποινα Συγγελάκη, Γιώργος Πιτσούλης και Στέλλα Περογιαννάκη. Πιο… ΠΑΣΟΚ δηλαδή δεν γινόταν και τότε.

 

Με σοβαρά προβλήματα

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο ΜπερλουσκόνΟ πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι εισήχθη σε νοσοκομείο του Μόντε Κάρλο εξαιτίας καρδιακών προβλημάτων.

Το ανακοίνωσε ο γιατρός του, Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, ο οποίος, αφού τον επισκέφθηκε, αποφάσισε την άμεση εισαγωγή του μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού στο νοσοκομείο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι ογδόντα τεσσάρων ετών.

Πριν από τέσσερα χρόνια υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς και τον περασμένο Σεπτέμβριο μολύνθηκε με κορωνοϊό. Παρά την δύσκολη αυτή δοκιμασία κατάφερε να θεραπευθεί και είχε επιστρέψει στην πολιτική του δράση..

 

η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου που συνήλθε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή

Στηρίζουν τον Μακάριο

Θυμάστε την επιστολή των συγγενών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κατά του Μακαρίου που δημοσίευσε και η “Π”; Που αναφερόταν στο ντοκιμαντέρ και το πόσο προσβλητικό ήταν για τον Στυλιανό; Ε δεν έχει την ίδια γνώμη και η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου που συνήλθε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

«Η Αγία καί Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τά συγχαρητήρια καί τήν ευαρέσκειαν αυτής εις τόν εκ τών παρέδρων αυτής Σεβ. Αρχιεπίσκοπον Αυστραλίας κ. Μακάριον διά τήν ήν επέδειξε τιμήν εις τήν μνήμην τού προκατόχου αυτούαειμνήστου Αρχιεπισκόπου κυρού Στυλιανού διά τής κυκλοφορήσεως κινηματογραφικού αφιερώματος, εις τήν ζωήν καί τό έργον αυτού, ως καί διά τής εκδόσεως περισπουδάστου Τόμου αφιερωμένου εις αυτόν, εις τόν οποίον συνεργάζονται εκλεκταί προσωπικότητες.» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

Νέοι ποιμενάρχες

…Και για την ιστορία κάποιες επίσης ενδιαφέρουσες αποφάσεις: Αρχικά, έγινε η εκλογή νέου Μητροπολίτη Ιταλίας όπου νέος Μητροπολίτης Ιταλίας εξελέγη ο μέχρι σήμερα μητροπολίτης Ισπανίας & Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

Νέος Μητροπολίτης Ισπανίας, μετά την ανάδειξη του μέχρι πρότινος Ισπανίας Πολύκαρπου σε Μητροπολίτη Ιταλίας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Βησσαρίων Κομζιά.

Νέος Μητροπολίτης Κολωνείας (Μικράς Ασίας) ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας, εξελέγη ο επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων.

Τη δημιουργία Εξαρχίας στη Μάλτα, η οποία αποκόπτεται πλέον από τη Μητρόπολη Ιταλίας και θα υπάγεται απευθείας στο Φανάρι ανακοίνωσε επίσης η Αγία και Ιερά σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου λέγοντας «αφού προηγουμένως απέκοψεν εκ της δικαιοδοσίας αυτής την Μελίτην (Μάλταν) αποτελούσαν εις το εξής ιδίαν Πατριαρχικήν Εξαρχίαν».

.

Μίλησε ο πρόεδρος στον Τσίπρα;

«Καθημερινή» της ΚύπρουΈνας χαμός στην Κύπρο με την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων», που έχει εξελιχθεί λόγω των αποκαλύψεων, σε μείζον θέμα διαφθοράς, έχει προκαλέσει σημαντικούς τριγμούς στο πολιτικό σύστημα, λόγω και της εμπλοκής του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης & Συνεργάτες».

Αναφορές σε άρθρο του δημοσιογράφου Ανδρέα Παράσχου, σε σχέση με τον Κύπριο Πρόεδρο και τα «χρυσά διαβατήρια», οδήγησαν  στην παραίτηση του από την διεύθυνση της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου.

Στην επιστολή παραίτησής του προς τους εκδότες Δημήτρη και Χρίστη Λοττίδη, επικαλείται λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας, καθιστώντας σαφές πως υποχρεώθηκε ουσιαστικά να παραιτηθεί λόγω του άρθρου που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή.

Αναφέρει πως τα όσα είχε καταγγείλει στο άρθρο του για πλουτισμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, βασίζονται σε «εξομολόγηση» του ίδιου του Νίκου Αναστασιάδη στον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Νίκος Αναστασιάδης με τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαψεύδει και ο ΣΥΡΙΖΑ

…Σε εκείνη τη συνομιλία, κατά τον Α. Παράσχο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκμυστηρεύτηκε «σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα ότι (το κόλπο με τα ‘χρυσά’ διαβατήρια) άφηνε στο (δικηγορικό) Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις».

Ο δημοσιογράφος παραδέχεται πως η λάθος λέξη ήταν το «ετησίως», ενώ ο Ν. Αναστασιάδης είχε διατυπώσει την εκτίμηση πως «μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο τζίρος θα ακουμπήσει το ένα δισεκατομμύριο».

Ωστόσο, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως, «τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησης του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, κ. Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με τη πραγματικότητα».

 

Η σπίλωση του ονόματος

…Μετά και τη διάψευση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης, εκτόξευσε με ανακοίνωσή του «μύδρους», λέγοντας ότι υπήρξε «ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου». Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι «παρακολουθώ με θλίψη μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου, είτε με ψίθυρους είτε μέσα από ψευδή δημοσιεύματα.

“Μετά την κατηγορηματική διάψευση από τον τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, θα ήθελα να καλέσω τον φίλο δημοσιογράφο Ανδρέα Παράσχο είτε να τεκμηριώσει τα όσα αβάσιμα προέβαλε στην πρόσφατη αρθρογραφία του, ή να παραδεχθεί πως υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης» ανέφερε.

 

@patris
Δυο Αλγερινοί λέει, έδειραν τον σταθμάρχη του μετρό; Το κάνω εικόνα: Δυο Έλληνες να δέρνουν έναν Αλγερινό αξιωματούχο στο Αλγέρι. Δεν θα τους ξαναβρίσκαμε.
Lemetora

 

Ιστορικές πρωτιές!

ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ ΤραμπΣυνεχίζει τις αρνητικές πρωτιές ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος αφού έγινε ο πρώτος πρόεδρος σε βάρος του οποίου κινείται διαδικασία αποπομπής δύο φορές μέσα στην θητεία του, τώρα γίνεται και ο πρόεδρος που η πλειοψηφία των πολιτών θέλει να παραιτηθεί λιγότερο από μία εβδομάδα πριν το τέλος της θητείας του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos σχεδόν έξι στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι επιθυμούν ο Τραμπ να εγκαταλείψει την προεδρία άμεσα, μια εβδομάδα πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Το ποσοστό των πολιτών που θέλει ο Τραμπ να απομακρυνθεί αμέσως φθάνει το 56%, από 51% προηγούμενης δημοσκόπησης.

Μάλιστα, το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 92% μεταξύ των Φιλελεύθερων και στο 94% για τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, ενώ στον αντίποδα, «όχι» στην απομάκρυνση Τραμπ λέει το 94% των οπαδών του Τραμπ και το 66% των παραδοσιακών Ρεπουμπλικάνων, αν και το 24% του τάσσεται υπέρ της άμεσης απομάκρυνσής του από τον προεδρικό θώκο.

Πάντως το τέλος της προεδρίας του Τραμπ αφήνει βαριά κληρονομιά στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το οποίο -μετά το διαβόητο Tea Party- αποκτά και… τραμπική συνιστώσα στο εσωτερικό του, η οποία μάλιστα δείχνει για την ώρα πολύ ισχυρή, σε βαθμό που να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα του κόμματος.

 

ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ ΤραμπΈχουν πλειοψηφία να τον διώξουν;

…Η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέπεμψε τον πρόεδρο Τραμπ για καθαίρεση με την κατηγορία της «υποκίνησης σε ανταρσία», μία ακριβώς εβδομάδα ύστερα από τα δραματικά γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Η πρόταση των Δημοκρατικών υπερψηφίστηκε με 232 ψήφους υπέρ έναντι 197 κατά. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν και 10 βουλευτές των Ρεπουμπλικανών, επιβεβαιώνοντας το βαθύ ρήγμα που άνοιξε στο κόμμα η εμπρηστική στάση του προέδρου.

Σύμφωνα με ειδικούς η αφαίρεση του δικαιώματος του «εκλέγεσθαι» μπορεί να επιτευχθεί μέσω των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της παραπομπής ή μέσω της 14ης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Σύνταγμα, υπάρχουν δύο τρόποι να επιβληθεί ποινή σε έναν αξιωματούχο σε βάρος του οποίου έχει υπάρξει παραπομπή: απομάκρυνση από το αξίωμά του ή «αφαίρεση του δικαιώματος να έχει οποιοδήποτε ανώτατο αξίωμα καθώς και να απολαμβάνει εμπιστοσύνη και κέρδος από το αμερικανικό κράτος».

Η απομάκρυνση ενός αξιωματούχου απαιτεί «καταδίκη» από τα δύο τρίτα της Γερουσίας με βάση το Σύνταγμα. Ωστόσο, όπως έχει συμβεί σε παλαιότερη υπόθεση, ακόμη και η απλή πλειοψηφία μπορεί να είναι αρκετή για απομάκρυνση. Αυτή η ψηφοφορία λαμβάνει χώρα μετά από τη λήψη καταδικαστικής απόφασης.

Στην ιστορία των ΗΠΑ, υπήρξαν τρεις ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι που τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» μέσω των διαδικασιών παραπομπής. Και οι τρεις ήταν ομοσπονδιακοί δικαστές.

 

Η αφαίρεση του εκλέγεσθαι

…Άραγε μπορεί να αποκλειστεί ο Τραμπ από το «εκλέγεσθαι» αν δεν καταδικαστεί από τη Γερουσία; Μάλλον δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο Πολ Κάμπος, καθηγητής συνταγματικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, αναφέρει ότι πιστεύει πως μια ψήφος για αποκλεισμό Τραμπ θα μπορούσε να προχωρήσει ακόμη και αν δεν υπάρξουν αρκετές ψήφοι για μια καταδικαστική απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι η Γερουσία έχει ένα εύρος επιλογών για να καθορίσει τον τρόπο διεξαγωγής μιας δίκης, δήλωσε ο Κάμπος.

Σύμφωνα όμως με τον Μπράιαν Καλτ, ο αποκλεισμός θα απαιτούσε πρώτα μια καταδίκη. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ισοδυναμούσε με το να τιμωρούνταν ο πρόεδρος για ένα αδίκημα που δεν διέπραξε, αναφέρει ο Καλτ.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, και οι τρεις δικαστές που αποκλείστηκαν από το «εκλέγεσθαι» είχαν πρώτα καταδικαστεί.

 

βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης  με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη

Η συνάντηση με τον αρχηγό

«Η αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού ήταν άλλη μια προεκλογική δέσμευση της ΝΔ που υλοποιήθηκε, επιβεβαιώνοντας ότι ό,τι λέμε το εννοούμε, και πως τα λόγια γίνονται πράξη», είπε ο βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης μετά τη συνάντηση που είχε στο Κερατσίνι με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο κ. Σενετάκης είπε ότι “η μείωση των μεταναστευτικών ροών ήταν ζήτημα πολιτικής απόφασης και εθνικής επιλογής. Για αυτό και όσοι υποστήριζαν πως τα θαλάσσια σύνορα δεν μπορούν να φυλαχτούν, διαψεύστηκαν. Το Λιμενικό Σώμα με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης συνέβαλε καθοριστικά ώστε ο αριθμός των μεταναστευτικών ροών να μειωθεί κατά 80%.». «Αξίζετε συγχαρητήρια όλοι σας» είπε ο βουλευτής της ΝΔ στον Αρχηγό και συμπλήρωσε: «Αποδείξατε ότι είστε οι φρουροί των ακτών μας».

Ο βουλευτής έθεσε στον Αρχηγό την επιτακτική ανάγκη ανανέωσης του γηρασμένου στόλου που διατίθεται στην Κρήτη, έλαβε την διαβεβαίωση ότι η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου σχεδιασμού και μέχρι το Μάιο θα αποσταλεί στην Κρήτη ένα ολοκαίνουργιο σκάφος, το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητά την αποτελεσματικότητα της δύναμης του Λιμενικού στο νησί και στην ευρύτερη περιοχή. Και επανέφερε το θέμα του κτιριακού προβλήματος του Λιμεναρχείου στο Ηράκλειο και την ανάγκη εύρεσης μιας λύσης, την οποία οι δυο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ακτή Βασιλειάδη, ο κ. Σενετάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον οποίο ευχήθηκε να ξεπεράσει εντελώς την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του, καθώς και τον νέο υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα Rafale

Στηρίζει και για τα Rafale

Τελικά με ευρεία συναίνεση θα έχουμε στην επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που φορά συμβάσεις για την απόκτηση των 18 μαχητικών Rafale. Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε από τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων.

Υπέρ του νομοσχεδίου ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί η ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε επιφυλαχτεί να τοποθετηθεί, τελικά ανακοίνωσε ότι αν και εξακολουθεί να έχει πολλές επιφυλάξεις σχετικά με τις συμβάσεις θα ταχθεί θετικά επί της αρχής.

Το ΚΙΝΑΛ, και αυτό έχει μια σειρά παρατηρήσεων, αλλά θα ψηφίσει «υπέρ της προμήθειας των αεροσκαφών», όπως και η Ελληνική Λύση. Αντίθετα θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο το ΚΚΕ και το ΜέΡα25, που είχε εκφράσει επιφύλαξη στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Τσίπρας δήλωσε ότι «Υπό κανονικές συνθήκες κανένα κόμμα πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να συνυπογράψει μία σύμβαση που είναι διάτρητη και ενδέχεται να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος στο μέλλον.

Επειδή όμως δεν είμαστε ΝΔ θα ψηφίσουμε υπερ. Ψηφίζουμε υπερ με τεράστιες επιφυλάξεις και αποποιούμενοι κάθε ευθύνη για αυτό που μπορεί να γεννήσει αυτή η σύμβαση για το δημόσιο συμφέρον.»

 

ο Νίκος Ανδρουλάκης

Μια ακατανόητη απόφαση

Τη δυσφορία του για την εσωστρέφεια που προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποπέμψει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής κληθείς να σχολιάσει την απόφαση Γεννηματά για «καρατόμηση» του Ανδρέα Λοβέρδου, ένωσε τη φωνή του με εκείνη άλλων στελεχών του κόμματος, όπως της Εύας Καΐλή, που μίλησε για «ακατανόητη απόφαση» και πως έπρεπε να στηριχθεί ο αγώνας που κάνει ο Α. Λοβέρδος, ή της βουλευτού Χαρά Κεφαλίδου η οποία δήλωσε ότι η «αντικατάσταση του Λοβέρδου, δεν βοηθάει την κατάσταση» και υπογράμμισε ότι «δύσκολα μπορώ να φανταστώ πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, η παρουσία του που σήκωσε το βάρος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου με συνέπεια και προσφορά και αποτελεσματικότητα».

 

Η φωνή του Βαρουφάκη

Έτσι θα αποκτήσουν φωνή από το κόμμα του Βαρουφάκη; Και φτιάχνουν δικό τους διαδικτυακό ραδιόφωνο- για να τους ακούει ποιος;  «Η φωνή όλου εκείνου του κόσμου που φιμώθηκε με την συνθηκολόγηση της νύχτας του Δημοψηφίσματος ξαναακούστηκε για πρώτη φορά στη Βουλή τέσσερα χρόνια μετά – με την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή.  Όμως αυτή η φωνή εξακολουθεί να φιμώνεται εκτός Βουλής. Παρουσιάζεται ως απόηχος όχλου που είτε πήγε να καταστρέψει την Ελλάδα (προπαγάνδα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) είτε τελούσε υπό αυταπάτες (προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ).

Αυτή η φωνή όμως δεν μπορεί να φιμώνεται για πάντα. Θα ακουστεί και έξω από τη Βουλή.  Πρώτο άκουσμά της αυτή την Παρασκευή, 12 το μεσημέρι, 15η Ιανουαρίου 2021.  Την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλούν για την πανδημία στη Βουλή, η Μπούλικα Μιχαλοπούλου θα εγκαινιάζει το Ράδιο ΜέΡΑ στη διεύθυνση radiomera.gr.» αναφέρει το κόμμα του Βαρουφάκη.

 

Άδεια

Γυρίζει μόλις από άδεια ειδικού σκοπού. Και την περιμένουν πώς και πώς να…δει κάτι αιτήσεις, να ξεκινήσουν κάποιοι συμπολίτες μας να ανοίξουν δραστηριότητες με την άδεια που ζητούν. Και η υπάλληλος απαντά: «Μα καλά πρώτη μέρα στη δουλειά έχετε απαίτηση να τα δω αυτά»; (Όχι, κορίτσι μου μην κουράζεσαι, ο μισθός να πέφτει κι εσύ χαλαρά…)

 

Το μπέρδεμα

Μάλλον σε… μπέρδεμα οφείλεται μου λένε η… έκφραση των βαθέων συναισθημάτων του Παύλου Πολάκη για το… πήδημ@ της αστικής τάξης. Σε άλλο φόρουμ (τάσης του ΣΥΡΙΖΑ) ήθελε να μιλήσει και να τα πει δήθεν εμπιστευτικά, αλλά τα είπε τελικά…δημόσια σε συζήτηση που ήταν live στο facebook. Έτσι κι αλλιώς δίκιο είχε.

 

Παραμένουν

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και πάνω σε αυτό το μοντέλο έχει «πατήσει» αρκετές φορές ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Έτσι λοιπόν, αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια συνταγή και αναφορικά με τους Αντιπεριφερειάρχες του, τους οποίους κράτησε στις ίδιες θέσεις χωρίς αλλαγές.

Έτσι παραμένουν σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά, οι Συριγωνάκης, Γουλιδάκης, Λιονή και Καλογερής, καθώς και οι θεματικοί Χνάρης για τον Πρωτογενή Τομέα, Βαμβακάς για τη Δημόσια Υγεία, Αλεξάκης για Ευρωπαϊκά Θέματα, Παπαδεράκης για Εμπόριο και Επιχειρηματικότητα, Κουτεντάκη για Παιδεία και Κουρουπάκης για Πολιτική Προστασία.

Στις θέσεις τους παραμένουν επίσης οι Φασουλάκης για τον Πολιτισμό και Μυλωνάκη – Χανιωτάκη για τα Οικονομικά, που τοποθετήθηκαν σε δεύτερο χρόνο.

 

Θλιβερό

Το μοντέλο που λέγαμε. Η Σουηδία ξεπέρασε χθες τους 10.000 θανάτους από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, μετά το νέο ρεκόρ των 351 θανάτων που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας τις τελευταίες 24 ώρες. Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε 10.185 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στο σκανδιναβικό βασίλειο των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, που εφάρμοσε μια λιγότερο καταναγκαστική στρατηγική σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Χθες η χώρα σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ 132 ημερήσιων θανάτων κατά μέσο όρο σε διάστημα επτά ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Αντιδρούν

Fake news χαρακτήρισε το παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας τις καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση ρεκόρ των μετακλητών υπαλλήλων. «Στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί ΝΔ έχει αυξηθεί ο αριθμός των μετακλητών. Οι αριθμοί και τα στοιχεία καταρρίπτουν για μια ακόμη φορά τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2018 οι μετακλητοί σε γραφεία υπουργών και κρατικών οργανισμών ήταν 1081 ενώ σήμερα είναι 910, μειώθηκαν δηλαδή κατά 15,8%. Επιπλέον οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών ήταν 580 το 2018 και σήμερα είναι 566. Οριακή αύξηση υπάρχει μόνο στους συνεργάτες δημάρχων και περιφερειαρχών που ανήλθαν στους  1.194, με στόχο να ενισχυθεί το έργο των ΟΤΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Ιδιωτικοποίηση

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την έναρξη των διαγωνισμών για τη διάθεση του 67% των Οργανισμών λιμένων Βόλου και Ηρακλείου.

Τα δύο πρότζεκτ είναι αρκετά ώριμα ώστε να εκκινήσουν οι διαγωνισμοί τους εντός του πρώτου τριμήνου της χρονιάς και ανεξάρτητα απ’ τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους αντίστοιχους διαγωνισμούς για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας που ήδη «τρέχουν».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει