Ρεκόρ αιτήσεων στον Δήμο Ηρακλείου για λίγες προσλήψεις

696

Οι δύο καραντίνες που οδήγησαν στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων συνδυαστικά με το οικονομικό κραχ που προκάλεσε το σκηνικό της πανδημίας, έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων που συνωστίζονται μαζικά σε κάθε προκήρυξη προσλήψεων της Λότζια, όπου καταγράφεται ρεκόρ αιτήσεων καθώς είναι υπερπολλαπλάσιες σε σχέση με τις θέσεις που «βγαίνουν στον αέρα».

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Oικονομικών κ. Μαρία Καναβάκη, υπάρχουν περιπτώσεις όπου για δέκα θέσεις καταθέτουν αιτήσεις 200-300 άτομα και αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Στο μεταξύ, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στον αέρα μια νέα προκήρυξη, στο πλαίσιο της οποίας  θα κατατίθενται οι αιτήσεις για την πρόσληψη 18 συνολικά ατόμων για ένα χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών, που θα κληθούν να καλύψουν ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα προκηρύσσονται θέσεις για δύο πολιτικούς μηχανικούς ΠΕ, ένα ΠΕ αρχιτέκτονα μηχανικό, δύο ΤΕ πολιτικούς μηχανικούς, τέσσερα άτομα ΔΕ διοικητικών, εννέα ΥΕ εργάτες για κατεπείγουσες ανάγκες αυτεπιστασίας. Οι αιτήσεις  με τα αναγκαία δικαιολογητικά θα κατατίθενται μόνο  ηλεκτρονικά.

Ρεκόρ αιτήσεων για προσλήψεις

Όπως είναι γνωστό, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία, γίνονται προσλήψεις ορισμένου χρόνου για να καλυφθούν οι αυξημένες  ανάγκες που υπάρχουν και να μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Σύμφωνα με την  αντιδήμαρχο οικονομικών τη χρονιά που πέρασε το κόστος μισθοδοσίας έκτακτων προσλήψεων προσωπικού τετράμηνων συμβάσεων για την Covid 19 ήταν 404.654,47 ευρώ που αφορούν σε  91 άτομα που τοποθετήθηκαν σε υπηρεσίες όπως την καθαριότητα το πράσινο τα κοιμητήρια τον αθλητισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την τεχνική υπηρεσία. Σε κάθε προκήρυξη διαπιστώνεται εντυπωσιακή συμμετοχή των πολιτών για την κάλυψη των θέσεων εργασίας.

Όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος, «πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και όχι βέβαια ευχάριστο στοιχείο, το γεγονός ότι έχει αρχίσει να γίνεται πολύ έντονο και συχνό φαινόμενο, η ανάγκη του κόσμου για εύρεση εργασίας.

Σε ανακοινώσεις για προσλήψεις που έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα και αφορούν ολιγομηνες συμβάσεις και ένα μικρό σχετικά  αριθμό θέσεων εργασίας παρατηρούμε ένα ρεκόρ αιτήσεων. Επίσης η ανάγκη για εργασία είναι ένα από τα συχνότερα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες και που απευθύνονται στο δήμο με αγωνία για μια θέση εργασίας.

Και είναι δυστυχώς μια απόρροια της πανδημίας αυτή η αυξημένη ανεργία που διαφαίνεται συνεχώς και θα πρέπει να απασχολήσει τις πολιτικές που σχεδιάζει η κεντρική διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση εμείς από την πλευρά μας στο δήμο Ηρακλείου θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όπως μπορούμε και με κάθε τρόπο την κοινωνία, τους δημότες και τις επιχειρήσεις και θα λαμβάνουμε όπου χρειάζεται μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει