ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ: Το γουέστερν έγινε παρωδία 

262

-Αλλαγή κόνσεπτ: Ισχυρίζονται ότι είπαν ψέματα για εκδίκηση

Καλύτερα κατηγορούμενοι για ψευδορκία παρά αντιμέτωποι με την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σκέφτηκαν προφανώς οι δύο συλληφθέντες για τα καταγγελλόμενα ένοπλα επεισόδια στο Γεράκι, οι οποίοι κατά την απολογία τους χθες ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου το …γύρισαν το έργο και από  σκληρό γουέστερν το μετέτρεψαν σε βραζιλιάνικη σαπουνόπερα.

Και οι δύο, και ο 25χρονος και ο 44χρονος, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ισχυρίστηκαν ότι στην πραγματικότητα είπαν ψέματα για να εκδικηθεί ο ένας τον άλλον. Ναι μεν είχαν σοβαρό φραστικό επεισόδιο, όμως πυροβολισμοί δεν έπεσαν. Αυτό που υποστηρίχθηκε είναι ότι όλα ξεκίνησαν με αφορμή τις δολιοφθορές που βρήκε στο ποιμνιοστάσιό του ο 25χρονος λίγες ημέρες πριν.

«Καλοθελητές» όπως ειπώθηκε του έβαλαν λόγια ότι δράστης ήταν ο 44χρονος και έτσι η υπόθεση τέθηκε εκτός ελέγχου χωρίς ωστόσο να βγουν τα όπλα. Ο ένας κατήγγειλε τον άλλον για καταιγισμό πυροβολισμών για εκδίκηση.

Το νέο αφήγημα που παρουσίασαν ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, η εκδοχή δηλαδή ότι δεν υπήρξαν πυρά, υποστηρίχθηκε και από το γεγονός ότι οι αυτοψίες της ΕΛΑΣ στους χώρους των συμβάντων ήταν απόλυτα καθαρές. Δεν εντοπίστηκε κανένα φυσίγγιο, κανένα ίχνος από βολή σε τοίχο, αυτοκίνητο, στον περιβάλλοντα χώρο.

Τη γραμμή αυτή τήρησαν αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι απολογήθηκαν συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους Γ. Κοκοσάλη και Γ. Στειακάκη. Και στους δύο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης κάθε πρώτο δεκαήμερο του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο ησύχως και  με τις δέουσες συστάσεις. Μάλλον κατά την κοινή τους διανυκτέρευση στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου είχαν το χρόνο να ζυγίσουν καλύτερα τα πράγματα.

Από την πλευρά της ΕΛΑΣ εξ αρχής υπήρχαν επιφυλάξεις ως προς τα καταγγελλόμενα και το τι ακριβώς συνέβη μεσημβρινές ώρες της 11ης Ιανουαρίου. Οι επιφυλάξεις αυτές είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ενώ καταγγέλθηκε «βροχή» πυροβολισμών ακόμα και με καλάσνικοφ, στη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας δεν βρέθηκε το παραμικρό.

Στις καταθέσεις τους και οι δύο πάντως υπήρξαν τρομερά παραστατικοί και περιγραφικοί. Εξιστόρησαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν, πόσοι πυροβολισμοί έπεσαν, ποιοι συμμετείχαν στις επιθέσεις, πώς ήρθαν, πώς έφυγαν, ποιοι κρύφτηκαν πίσω από το αυτοκίνητο, ποιος σύρθηκε στο έδαφος για να σωθεί…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει