ΒΟΑΚ: Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η ανησυχία της ΠΕΔ

97

Μετά την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης που βλέπει καθυστερήσεις στο έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη φέρνουν το εν λόγω θέμα στη Βουλή.

Οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Μανόλης Θραψανιώτης και Παύλος Πολάκης κατέθεσαν κοινή αναφορά προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιστολή που συνέταξε και απέστειλε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Π.Ε.Δ. με τη συγκεκριμένη επιστολή θέτει επί τάπητος όλα τα αναγκαία συμπληρωματικά έργα και προτείνει τις χρηματοδοτικές πηγές και πλαίσια που μπορούν να εξασφαλίσουν τη σταθερή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης με σκοπό την έγκαιρη ολοκλήρωση, συμπλήρωση και λειτουργία του, ζητώντας παράλληλα άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση στα θέματα σχεδιασμού και προγραμματισμού, αλλά και συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τον λόγο αυτό.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, ο Β.Ο.Α.Κ. μαζί με το Νέο Αεροδρόμιο αποτελούν τους δίδυμους πυλώνες που θα σηκώσουν το βάρος της οικονομικής μεγέθυνσης και ανάπτυξης στην Κρήτη.

Με βάση τις γνώσεις και τις εμπειρίες των εκπροσώπων και των εξειδικευμένων στελεχών της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, διατυπώνονται με σαφήνεια και πληρότητα οι θέσεις και οι προτάσεις της, με στόχο το έργο αυτό να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της ασφάλειας, ποιότητας και ταχύτητας των μετακινήσεων με συγκεκριμένες προδιαγραφές και σφιχτά χρονοδιαγράμματα.

Στην παρέμβασή της η ΠΕΔ Κρήτης δεν παραλείπει να αναφερθεί στις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις στον σχεδιασμό, τις οποίες και χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες.

Η ΠΕΔ Κρήτης θέτει επί τάπητος όλα τα αναγκαία συμπληρωματικά έργα και προτείνει τις χρηματοδοτικές πηγές και πλαίσια που μπορούν να εξασφαλίσουν τη σταθερή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση του μεγαλόπνοου αυτού έργου και κατεπέκταση την έγκαιρη ολοκλήρωση, συμπλήρωση και λειτουργία του.

Τέλος, η ΠΕΔ ζητά άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση στα θέματα σχεδιασμού και προγραμματισμού και προτείνει να καθορίσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών μια συνάντηση για τον λόγο αυτό.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει άμεσα τις προτάσεις και τα αιτήματα της Π.Ε.Δ.  και να ενημερωθούν για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει