Τι κρύβει ο «πόλεμος» πυρών ανάμεσα σε μέλη οικογενειών στο Γεράκι; 

«Ζούμε από θαύμα» λένε οι εμπλεκόμενοι-Ούτε ένα φυσίγγιο δεν βρήκε η ΕΛΑΣ 

659

Σκηνές …πολέμου περιγράφουν στις καταθέσεις τους οι δύο εμπλεκόμενοι στο ένοπλο επεισόδιο στο Γεράκι, οι οποίοι κατηγορούνται  μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά και τα όσα ασύλληπτα έχουν καταγγείλει εκατέρωθεν. Μιλούν για καταιγισμό πυρών ακόμα και με καλάσνικοφ, με παρόντα και άλλα πρόσωπα, και υποστηρίζουν ότι από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Ο ένας περιγράφει ότι οι σφαίρες περνούσαν κοντά από τα κεφάλια τους και ο άλλος ότι δέχθηκε στην αυλή του σπιτιού του (παρουσία του πατέρα του) περισσότερες από 50 σφαίρες. Πάντως, παρά τον καταγγελλόμενο καταιγισμό σφαιρών, στις αυτοψίες που ακολούθησαν δεν βρέθηκε φυσίγγιο ούτε για δείγμα. «Καθαρές» βγήκαν και οι έρευνες στα σπίτια τους που έγιναν παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Μινώα προχώρησαν στην σύλληψη ενός 25χρονου από τη μία οικογένεια και ενός 44χρονου από την άλλη. Αμφότεροι προσήχθησαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις (και σε βαθμό κακουργήματος) και τους παρέπεμψε ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθούν σήμερα.

Και οι δύο υποστηρίζουν ότι ήταν το «θύμα» στην υπόθεση, κατονομάζοντας ως «θύτη» τον άλλον.

«Οι σφαίρες περνούσαν κοντά από το κεφάλι μου»

Πιο συγκεκριμένα, ο 25χρονος υποστηρίζει ότι γύρω στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιο του μαζί με ένα ακόμα άτομο (το κατονομάζει) όταν ξαφνικά άκουσαν πυροβολισμούς και ένιωσε τις σφαίρες να περνάνε κοντά από το κεφάλι του. «Άκουσα αρχικά πυροβολισμούς και συγκεκριμένα άκουγα σφυρίδια δίπλα από τα αυτιά μου.

Μόλις λοιπόν τα άκουσα αυτά, την ίδια στιγμή μου είπε και το άλλο άτομο «σύντεκνε πέσε χάμω γιατί θα μας σκοτώσουνε». Έτσι και οι δύο πέσαμε κάτω και συγκεκριμένα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου και καλυφθήκαμε».

Λίγη ώρα αργότερα και αφού είχαν σταματήσει οι πυροβολισμοί, υποστηρίζει ότι διέκρινε τον 44χρονο να φεύγει πεζός, κρατώντας στο χέρι του ένα πολεμικό όπλο. Ο 25χρονος υποστηρίζει ότι μαζί με τον 44χρονο είδε και τρία στενά συγγενικά του πρόσωπα, τα δύο αδέρφια του και τον ανιψιό του.  «Θέλω να αναφέρω ότι ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε με εκείνον ούτε με την οικογένεια του και θεωρώ ότι τόσο εγώ όσο και ο σύντεκνος μου ζούμε από θαύμα που δεν σκοτωθήκαμε σήμερα».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι λίγες ημέρες πριν είχαν γίνει δολιοφθορές στην μάντρα του τις οποίες αποδίδει στον 44χρονο. Πιο συγκεκριμένα περιγράφει ότι είχαν μπαλοτάρει τα βυτία του νερού και τη γούρνα των ζώων, βρήκε αναποδογυρισμένες τις ταϊστρες και μέσα ήταν αφημένα χρησιμοποιημένα φυσίγγια από καραμπίνα, τα πλέγματα και το λάστιχο του νερού ήταν κομμένα ενώ είχαν αποπειραθεί να κάψουν τα ζώα καθώς είχαν βάλει φωτιά στην περίφραξη.

«Πρέπει να άκουσα πάνω από 50 πυροβολισμούς»   Ο 44χρονος από την πλευρά του καταγγέλλει ότι στις 4.30 το μεσημέρι της Τρίτης βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του και τάιζε τα σκυλιά του. Τότε είδε ξαφνικά τον 25χρονο μαζί με τον αδερφό του και ένα ακόμα άτομο, το οποίο δεν το αναγνώρισε.

Υποστηρίζει ότι ο 25χρονος πυροβόλησε επτά φορές προς το μέρος του, πιθανόν με ένα ασημί πιστόλι. «Άκουγα τις σφαίρες να περνάνε από πάνω μου. Εγώ αμέσως έπεσα κάτω για να προστατευθώ και γιατί φοβήθηκα ενώ παράλληλα τους άκουγα να με βρίζουν.

«Μπαστ… θα σε σκοτώσουμε, θα σου κάψουμε το σπίτι». Άκουσα γύρω στους επτά πυροβολισμούς χωρίς να είμαι σίγουρος λόγω του πανικού μου. Έρποντας κατέβηκα σιγά σιγά για να μπω μέσα στο σπίτι διότι θα με σκότωναν και εκείνη την ώρα ανέβαινε και ο πατέρας μου προς την πλευρά μου για να δει τι συμβαίνει. Εγώ τον έπιασα από το χέρι και τον έριξα κάτω για να τον προστατεύσω και του έλεγα να κρυφτεί. Θεωρώ ότι είχε πρόθεση να με σκοτώσει». Το ένοπλο επεισόδιο είχε και συνέχεια.

Υποστηρίζει ότι ναι μεν απομακρύνθηκαν όμως σε απόσταση περίπου 100-120 μέτρων άνοιξαν και πάλι πυρ προς τη μεριά του. Μιλάει για δύο όπλα, το ένα πιστόλι και το άλλο πιθανότατα αυτόματο. «Πρέπει να άκουσα πάνω 50 πυροβολισμούς».   Αμφότεροι κάλεσαν την Αστυνομία και το αξιοπερίεργο στην υπόθεση είναι ότι από τις αυτοψίες που ακολούθησαν (στην οικία του 44χρονου και στο ποιμνιοστάσιο του 25χρονου) δεν βρέθηκε κανένα φυσίγγιο παρά την «βροχή» των σφαιρών που έπεσαν, όπως περιγράφουν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει