«Ο πρίγκιπας και τα τρία πεπρωμένα» είναι ο τίτλος του αιγυπτιακού παραμυθιου με την οποία συνεχίζονται οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.
Η εκπαιδευτικός Δήμητρα Στέφου διαβάζει για την παιδική ζώνη του καναλιού το παραμύθι με τους έντονους συμβολισμούς και με το ηθικό δίδαγμα που βγαίνει στο τέλος αβίαστα, μέσα από την πλοκή της ιστορίας.
Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου αρνείται να ζήσει μέσα στον φόβο εξαιτίας της προφητείας των Επτά Αθώρ, γι’ αυτό παίρνει την απόφαση να ταξιδέψει και να γνωρίσει τη ζωή στις χώρες γύρω από τον Ευφράτη ποταμό. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τα τρία πεπρωμένα του και θα θελήσει να ορίσει ο ίδιος την πορεία της ζωής του.
Ο «Πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα», χρονολογείται στον 13ο π.Χ αιώνα, κατά τις αρχές της 19ης Φαραωνικής Δυναστείας, και σώζεται σε πάπυρο που φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο. Η ιστορία του πρίγκιπα, που συγκινεί με τη διαχρονικότητά της, παραμένει ζωντανή μέσα από τις αφηγήσεις των σύγχρονων Αιγυπτίων.
Την παιδική αφήγηση έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μικροί μας φίλοι – και όχι μόνο – από σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 7:30 το απόγευμα, στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/_ECpod0YSFQ
Η παραγωγή που εντάσσεται στα πλαίσια του Ψηφιακό Φεστιβάλ “Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 πολιτισμοί” του Δήμου Ηρακλείου, μετά την πρεμιέρα θα παραμείνει διαθέσιμη στην παιδική ζώνη θέασης «Κόκκινη κλωστή δεμένη».
Συντελεστές:
Αφήγηση: Δήμητρα Στέφου
Παραγωγή βίντεο, μοντάζ: Γιώργης Πακιουφάκης
Ψηφιακό Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»
Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού.