ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Πρωτοβουλίες ενίσχυσης του λιανικού εμπορίου

99

Τη στήριξη της Περιφέρειας προς το λιανικό εμπόριο ζητά με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη μπροστά» Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης υποστηρίζει πως το κεντρικό κράτος έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα στήριξης του λιανικού εμπορίου, ενώ δεν αποκλείει επιπλέον βοήθεια προς τους εμπόρους.

«Δεδομένων των συνθηκών, οι τοπικοί επιχειρηματίες ζητούν το άνοιγμα της αγοράς και παράλληλα εναποθέτουν πολλές ελπίδες στη βοήθεια της Περιφέρειας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκογιαννάκης και προσθέτει:

«Σε αυτό το πλαίσιο ακούσαμε με προσοχή τη χθεσινή σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Το κεντρικό κράτος έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα στήριξης του λιανικού εμπορίου και δεν αποκλείει επιπλέον βοήθεια εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Στις κρατικές αυτές προσπάθειες, η Περιφέρεια Κρήτης οφείλει να συνδράμει επικουρικά, με αντίστοιχες πρωτοβουλίες οικονομικής ενίσχυσης.

Με βάσει τα ανωτέρω λοιπόν, ζητάμε από την Περιφέρεια να λάβει αμέσως πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός επιπλέον προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής, που να εστιάζει κυρίως σε κωδικούς δραστηριότητας λιανικού εμπορίου ενισχύοντας την τοπική επιχειρηματικότητα, ώστε να μετριαστούν, όσο το δυνατόν, οι συνέπειες κλεισίματος καταστημάτων του νησιού μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει σταθεί και οφείλει να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στους ντόπιους επιχειρηματίες. Ένα χρόνο σχεδόν από την έναρξη της πρωτοφανούς αυτής παγκόσμιας υγειονομικής κατάστασης, διανύουμε την πιο κρίσιμη ίσως περίοδο της πανδημίας για την οικονομία. Η τοπική αυτοδιοίκηση λοιπόν πρέπει να σταθεί για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη θωράκιση της οικονομίας της Κρήτης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει