Καβγάς υπουργείου-ΣΥΡΙΖΑ για fake news στην Παιδεία

99

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το Υπουργείο Παιδείας κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για fake news, σχετικά με τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πάνου Σκουρλέτη, για αποκλεισμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τα δωρεάν τεστ κορoναϊού.

Το Υπουργείο αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι η άγνοιά της και η έφεση στη διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν έχουν όριο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο, μέσω του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρλέτη, τέθηκε η πλατφόρμα δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, και μάλιστα χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο των fake news.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι «οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία εξαιρούνται από τον δωρεάν έλεγχο για τον κοροναϊό», καθώς, υποτίθεται, «δεν καλύπτονται από την πλατφόρμα που έχει ανοίξει γι’ αυτό τον σκοπό».

Ας μας εξηγήσει ο κ. Σκουρλέτης, συνεχίζει το Υπουργείο Παιδείας,  πώς ακριβώς δεν καλύπτονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

«Μήπως υιοθετεί την εσφαλμένη διατύπωση της ΟΙΕΛΕ, σύμφωνα με την οποία «για να εγγραφείς στη «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» απαιτείται να έχεις τη δυνατότητα σύνδεσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα…)»;Είναι απορίας άξιο πώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση υιοθετεί άκριτα ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Νέα απάντηση Σκουρλέτη

Ο κ. Σκουρλέτης, ανέφερε, στη συνέχεια, πως «αφού κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας γνωρίζει ότι η κυβέρνηση αρνούταν επί 11 ολόκληρους μήνες τη διενέργεια δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς. Ενώ, σχετικά με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς αδυνατεί ακόμη και τώρα να διαβεβαιώσει ότι μπορούν να τα διενεργούν δωρεάν και κρύβεται πίσω από διαδικαστικά ζητήματα, επικαλούμενη εγκυκλίους του 2009, τους οποίους αγνοεί το ιδιωτικό διδακτικό προσωπικό, για να «νίψει τας χείρας» του.

Παράλληλα, απευθύνεται με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών που αντέδρασε σε αυτή την κατάσταση και έχει, σήμερα, μια νέα παρέμβαση για το θέμα. Το καταπληκτικό είναι ότι η υποτιθέμενη δυνατότητα διενέργειας των δωρεάν τεστ ανακοινώθηκε μετά την γενική κατακραυγή για τον τρόπο με τον οποίο άνοιξαν τα σχολεία, ενώ, το σωστό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να είχαν ελεγχθεί όλοι πριν την έναρξη των μαθημάτων».

Σε ανακοίνωσή του,  ανέφερε ακόμα «εστιάζοντας στο ουσιαστικό ερώτημα, για το αν η Πολιτεία εξασφαλίζει με καθολικό τρόπο δωρεάν τεστ για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στους οποίους αναφέρεται, καλό θα είναι να θυμάται το υπουργείο τις επίσημες ανακοινώσεις ότι τα δωρεάν τεστ γίνονται με επιλογή, με σειρά χρονικής αλλά και γεωγραφικής προτεραιότητας και πάντα υπό την αίρεση διαθεσιμότητας. Με λίγα λόγια, αυτή τη στιγμή το υπουργείο δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διενέργεια covid τεστ ούτε για το σύνολο των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων, ενώ σίγουρα δεν τα προβλέπει για καμία κατηγορία των μαθητών δημοτικού, που επέστρεψαν στις αίθουσες.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει η παραμικρή ανταπόκριση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, ειδικά, όσων πάσχουν από σοβαρό νόσημα.

Αυτά είναι τα έργα του υπουργείου Παιδείας. Άνοιγμα των σχολείων χωρίς αραίωση στις τάξεις, χωρίς τακτικά τεστ στους εκπαιδευτικούς και στους ευπαθείς μαθητές, χωρίς εναλλαγές και μείωση ωραρίου. Μοιάζει να μη καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη στο άνοιγμα των σχολείων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει