Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

101

Κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας οργανώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις φοιτητών αύριο, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια.

Σε κάλεσμά τους τονίζουν πως «μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την τεχνική εκπαίδευση και την ανακοίνωση για τον νέο νόμο πλαίσιο που είναι στα σκαριά, το υπουργείο παιδείας έρχεται να προωθήσει ακόμη περισσότερο την επίθεση στα πιο φτωχά φοιτητικά στρώματα, επαναφέροντας στον δημόσιο διάλογο τα όρια φοίτησης.

Μεταξύ άλλων δρομολογούνται: αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μείωση εισακτέων, διαγραφές φοιτητών στα ν+0,5ν έτη φοίτησης και όρια σπουδών, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, νέος πειθαρχικός κώδικας κ.α. Μιλάμε για το αποκορύφωμα της επίθεσης στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές!

Τώρα είναι η ώρα να λογαριαστούμε και όχι μετά! Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε φραγμό στην επίθεση στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές! Η κυβέρνηση κάνει την πανδημία ευκαιρία για να περάσει όλες τις αντιδραστικές της στοχεύσεις. Χτυπάει το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων γιατί φέρνει τις διαγραφές και δε θέλει καμία αντίδραση. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

  • Όχι στις διαγραφές και τα όρια σπουδών!
  • Όχι στην εντατικοποίηση και την πειθάρχηση!
  • Κάτω η πολιτική των ταξικών φραγμών!
  • Κάτω τα χέρια από το λαϊκό άσυλο αγώνων!
  • Όχι σε πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, πειθαρχικές διώξεις!
  • Όχι στο νέο σύστημα εισαγωγής και τη μείωση εισακτέων!».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει