Επιτέλους, εντόπισαν τη βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΥΑΗ

314

Αποκαταστάθηκε τελικά χθες το πρόβλημα που εδώ και ένα 20ήμερο βασανίζει τα «ψηλά σημεία» της πόλης και συγκεκριμένα τις περιοχές των Μεσαμπελιών, της Ηλιούπολης και της Φορτέτσας, οι κάτοικοι των οποίων έζησαν πραγματικά δύσκολες ώρες από τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετώπισαν.

Όπως εξηγεί με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης το «χτύπημα» στην περιοχή, ήταν τριπλό, καθώς εκτός από τις διακοπές ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων, διαπιστώθηκε βλάβη και στο μηχάνημα προώθησης του νερού που τροφοδοτεί την περιοχή ενώ παράλληλα χθες εντοπίστηκε και μια διαρροή στην Ούλαφ Πάλμε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν ήταν «μονή» ζημιά, αλλά «τριπλό πακέτο» που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.

Όπως διαπιστώθηκε το μηχάνημα προώθησης του νερού που τροφοδοτεί νερό την περιοχή είχε εμφανίσει μια βλάβη, με αποτέλεσμα να έχει πολύ χαμηλή  λειτουργία σε ποσοστό 20-30%. Αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση βλάβης, διότι εάν δε δούλευε καθόλου το μηχάνημα θα το καταλαβαίναμε και θα το λύναμε άμεσα.

Όμως με την έστω και οριακή λειτουργία του τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα. Ευτυχώς, ο έλεγχος έδειξε το πρόβλημα, ενώ παράλληλα το πρωί εντοπίστηκε μια σοβαρή διαρροή κατά μήκος της οδού Ούλαφ Πάλμε, στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, το οποίο αντιμετωπίστηκε στις 5.00 χθες το απόγευμα.

Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν έχει ανέβει η στάθμη του νερού στη δεξαμενή της Φορτέτσας, άρα κατά 99% έχουμε λύσει το πρόβλημα τονίζει ο κ. Γιώργος Βουρεξάκης. Ο ίδιος ζητά για μια ακόμα φορά την κατανόηση των καταναλωτών, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες της δημοτικής επιχείρησης συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με τεχνικά προβλήματα και βλάβες που είναι σύνθετες και η επίλυση τους δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε απλή ούτε με τις ταχύτητες που θα θέλαμε να έχουμε.

Η συγκεκριμένη περίπτωση των «ψηλών σημείων της πόλης», έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις αντικειμενικές δυσκολίες και το εύρος των δυσκολιών τις οποίες στην καθημερινότητα της αντιμετωπίζει η δημοτική επιχείρηση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει