ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΖΙ: Εντός του Ιανουαρίου στα θρανία και οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

148

Την επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Το αρχικό σχέδιο που ήθελε τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να είναι οι πρώτοι που επιστρέφουν στα θρανία απομακρύνεται, καθώς προκρίνεται μέσα στον μήνα -υπό προϋποθέσεις- να επιστέψουν όλες οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Η πρόταση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια εντός του Ιανουαρίου υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, αλλά και ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δίνει την έγκρισή της.

Η αρχική πρόταση ήθελε να επιστρέφουν αρχικά στα θρανία μόνο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις, ωστόσο αυτό κρίθηκε ότι δεν είναι λειτουργικό.

Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος διαπιστώνει πως κάθε τομέας δραστηριότητας θα ανοίγει με απόσταση μίας με δύο εβδομάδων από τον προηγούμενο, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στην παρούσα φάση, όπως υπογράμμισε, προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία. «Την Παρασκευή θα αποφασίσουμε για όποιο θέμα μας φέρει το υπουργείο Παιδείας.

Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσει στο σχολείο η Γ’ Λυκείου», επισήμανε. Στην ερώτηση αν αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο κ. Γώγος επισήμανε ότι τα δεδομένα είναι πολύ λίγα λόγω του μικρού αριθμού των τεστ που έγιναν αυτές τις μέρες.

Από την πλευρά του, ο Π. Παναγιωτόπουλος καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, χαρακτήρισε βελτιωμένη την κατάσταση. Ο καθηγητής σημείωσε πως δεν είναι «ιδιαίτερα απαισιόδοξος», επισημαίνοντας πως πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανάγκη για σταδιακή επάνοδο. Ως προς το τι θα ανοίξει μετά τα σχολεία, είπε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις, τονίζοντας μόνο ότι «έχει κατά κόρον λεχθεί ότι η εκπαίδευση είναι προτεραιότητα», αλλά και το ότι, «πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής είπε πως «αν κάνουμε ένα βήμα ακόμα θα πρέπει ο πατέρας να φέρει εισόδημα στο σπίτι. Τον Μάη το πρώτο που άνοιξε ήταν το λιανεμπόριο», σημειώνοντας ουσιαστικά ότι προκρίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου εν συγκρίσει με τα σχολεία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει