Ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για το διατηρητέο

972

Εισαγγελική παρέμβαση για την τύχη του ακινήτου επί της οδού Αγίου Μηνά ζήτησαν χθες ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γ. Καραντινός συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη των υπηρεσιών τους.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής περιέγραψαν τις πιέσεις που δέχονται από την κυκλοφοριακή ασφυξία που έχει προκληθεί στην Αγίου Μηνά,  μια από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου, διότι έχει αποκλειστεί το ένα ρεύμα της εδώ και δύο μήνες, καθώς οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σε σχέση με την τύχη του υπεραιωνόβιου διατηρητέου που είναι ετοιμόρροπο.

Όπως είναι γνωστό, πριν από ένα δύο μήνες ξεκίνησε η αποξήλωση των επικίνδυνων τμημάτων του ιστορικού κτηρίου, που ξεπερνά τα 160 χρόνια ζωής, το οποίο είχε «βαρύνει» δραματικά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ορισμένα τμήματά του κυριολεκτικά να ίπτανται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών και να παίζονται ανθρώπινες ζωές κορώνα-γράμματα.

Ωστόσο αφού απομακρύνθηκαν τα τμήματα του κτίσματος που είχαν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, άνοιξε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για το τι θα γίνει με τον όροφο του κτίσματος, που επίσης εμφανίζει προβλήματα στατικότητας σύμφωνα με την εκτίμηση της Πολεοδομίας που εγγράφως ζητά από την αρμόδια Τοπική Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού την αποξήλωσή του.

Η τύχη του ορόφου του κτηρίου δεν έχει ακόμα κριθεί, καθώς δεν έχει προκύψει πόρισμα ανάμεσα στην τοπική και την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Έτσι, ο δρόμος παραμένει αποκλεισμένος κυκλοφοριακά, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Ηρακλειωτών και ειδικά των κατοίκων της περιοχής, που εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για τη διαχείριση αυτή.

Αυτή ακριβώς την εικόνα μετέφεραν στην εισαγγελέα οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ότι είναι αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών συμπολιτών μας που θεωρούν ότι είναι πολιτική τους ευθύνη να παρέμβουν διεξοδικά και να δρομολογήσουν εξελίξεις, προκειμένου να λήξει αυτός ο κυκλοφοριακός αποκλεισμός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει