Κάθε Παρασκευή η συνεδρίαση των ειδικών για τη λειτουργία των σχολείων

123

Κάθε Παρασκευή θα υπάρχει ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων, όπως είπε χθες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Χρήστος Ταραντίλης.

«Παίρνουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι αναλύουν τα δεδομένα, μέρα με τη μέρα, την Παρασκευή θα ανακοινώνονται οι αποφάσεις και θα προχωρούμε», είπε.

«Για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας δίνεται στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να εξεταστούν προληπτικά για κοροναϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr και έχουν ήδη γίνει τα πρώτα τεστ. Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα μέτρα για τα κυλικεία, τα εργαστήρια πληροφορικής, τα μουσικά όργανα» υπογράμμισε.

«Επιπλέον έχουν δοθεί οδηγίες για πρόσθετα μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά, όπως ο ορισμός διαφορετικής ώρας προσέλευσης και αναχώρησης, καθώς και η χρήση περισσότερων της μίας εισόδου, όπου υπάρχουν», πρόσθεσε.

Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζουν οι ειδικοί

Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων, προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της, σύμφωνα με τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στη συνέχεια, οι εισηγήσεις θα ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

«Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, βήμα-βήμα έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» ανέφερε ο Χρήστος Ταραντίλης.

«Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων, προκειμένου να κάνει τις εισηγήσεις της, και στη συνέχεια θα ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, οι κυβερνητικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει