ΜΕΤΑ ΤΑ 38(!) ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ: Σκληρό lockdown για το Παλαίκαστρο

967

Η μη τήρηση  των μέτρων έφερε τα χειρότερα στη Σητεία

Σε αυστηρή καραντίνα θα παραμείνουν έως τις 15 Ιανουαρίου οι 1.200 κάτοικοι του Παλαίκαστρου Σητείας μετά την καταγραφή μεγάλου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 και συγκεκριμένα 38  μολύνσεων στην περιοχή, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων δεν εφάρμοζε τα προστατευτικά μέτρα.

Χθες ολοκληρώθηκαν τα rapid test που έγιναν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε 206 άτομα και έδειξαν ότι τα 8 είναι θετικά στον κοροναϊό.

Δήμαρχος Σητείας:  “Φοβισμένοι αλλά εκ των υστέρων…”

“Οι κάτοικοι του Παλαίκαστρου είναι φοβισμένοι αλλά… εκ των υστέρων”  είπε στην “Π” ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης σχολιάζοντας ότι οι κάτοικοι πληρώνουν την αμέλεια και την αδιαφορία που έδειξαν πάρα πολλοί από αυτούς στην εφαρμογή των μέτρων.

“Ουσιαστικά δεν εφάρμοζαν τα μέτρα και αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο τους κατοίκους του Παλαίκαστρου αλλά και πολλών άλλων χωριών” είπε.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι, αν και είναι εκατοντάδες οι κάτοικοι που θέλουν να κάνουν τεστ, ο ΕΟΔΥ δεν κρίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί ο έλεγχος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστεί το σκληρό lockdown που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.

 

Σε σκληρό lockdown έ το Παλαίκαστρο Σητείας
Σε σκληρό lockdown έως τις 15 Ιανουαρίου το Παλαίκαστρο Σητείας

Στο Παλαίκαστρο το Σάββατο η Λένα Μπορμπουδάκη

“Παρακολουθούμε στενά το θέμα αναφορικά με το Παλαίκαστρο, από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά για τα αυξημένα κρούσματα και το Σάββατο θα βρίσκομαι εκεί” μας είπε η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Τι προβλέπει η απόφαση για το Παλαίκαστρο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, “μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικής εισήγησης και ομόφωνης σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας

Έναντι Κορωνοϊού Covid-19,  έχοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα εξής περιοριστικά μέτρα:

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της ΤΚ Παλαίκαστρου του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

– Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

– Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

– Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

Επίσης:

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Κρήτης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Κρήτης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από χθες και για δέκα ημέρες ήτοι έως και 15-1-2021 οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει