Γλίστρησε στον Άδη κατεβαίνοντας τον παγωμένο Ψηλορείτη

ΝΕΚΡΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ

1,667

Η εξόρμηση μιας παρέας νεαρών φίλων με αγάπη για την πεζοπορία και τα φαράγγια έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία στις δύσβατες και παγωμένες πλαγιές του Ψηλορείτη, σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων.

Το θρίλερ αναζήτησης δύο νεαρών, ενός τραυματία και ενός αγνοούμενου, τερματίστηκε με τον χειρότερο τρόπο αργά χθες τη νύχτα.

Άνδρες της  3ης ΕΜΑΚ Κρήτης που έφθασαν στο σημείο υπό αντίξοες συνθήκες εντόπισαν και ανέσυραν ζωντανό τον τραυματία, όμως για τον φίλο του ήταν ήδη αργά. Το άτυχο παλικάρι έσβησε πρόωρα και άδικα στα βουνά που τόσο λάτρευε όπως αποκαλύπτεται και στο προφίλ του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συνθήκες της τραγωδίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί, καθώς χθες προείχε η επιχείρηση και ο εντοπισμός  των δύο φίλων. Όταν πλέον αποκαλύφθηκε η μαύρη αλήθεια, η υπόθεση πήρε άλλη διάσταση ακόμα και για τις δυνάμεις διάσωσης. Οι σκέψεις αυτές τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς στρέφονται στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου, αλλά και στο σοκ που έχει υποστεί ο φίλος του.

Περισσότερες και πιο ακριβείς πληροφορίες για πώς το ακριβώς συνέβη εκεί ψηλά στην αποκαλούμενη Στράτα του Ψηλορείτη, πάνω από το καταφύγιο του Μιγερού, αναμένεται να γίνουν σήμερα γνωστές. Αναφέρεται, ωστόσο, ότι αρχικώς στην παρέα συμμετείχαν πέντε φίλοι. Το κακό συνέβη κατά τη διαδικασία καθόδου υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω του πάγου. Φέρονται να χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των τριών και των δύο αντίστοιχα.

Οι τρεις κατάφεραν να φθάσουν μέχρι την αφετηρία, δεν συνέβη όμως το ίδιο με τους άλλους δύο.

Μία κλήση στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 σήμανε κόκκινο συναγερμό σε πυροσβεστική και αστυνομία. Εκτιμάται ότι κατά τη διαδικασία της επιστροφής γλίστρησαν στον πάγο. Ο ένας τραυματίστηκε και εγκλωβίστηκε σε συγκεκριμένο δύσβατο σημείο, ο άλλος που προπορευόταν  «χάθηκε» από το οπτικό του πεδίο, σαν να «έφυγε» προς τα κάτω.

Στις ώρες που μεσολάβησαν μέσα στο δριμύ ψύχος, ο νεαρός τραυματίας φώναξε πολλές φορές στον φίλο του, όμως δεν πήρε καμία απάντηση.

Άμεσα στήθηκε μία τεράστια κινητοποίηση με δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης με επικεφαλής τον διοικητή, Σταύρο Καλογιαννάκη, αλλά και δύο χειριστές drone ανηφόρισαν στον Ψηλορείτη. Εκεί κατέφθασαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Ρέθυμνο, Γαράζο, Αγία Φωτεινή όπως επίσης αστυνομικοί του ΤΑΕ Μυλοποτάμου προς συνδρομή των ερευνών.

Εντοπίστηκε ο τραυματίας, στον οποίο έριξαν κουβέρτες και ρούχα για να ζεσταθεί μέχρι να τον προσεγγίσουν και να τον ανασύρουν με ειδικό εξοπλισμό. Δυστυχώς όμως, τα δεδομένα ήταν αποθαρρυντικά για την τύχη του έτερου νεαρού.

Λίγο αργότερα, οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν με τον πιο δραματικό τρόπο. Μία τραγωδία που συγκλόνισε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και βύθισε στο πένθος συγγενείς και φίλους που ήλπιζαν ότι το παλικάρι τους θα εντοπιστεί ζωντανό.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει