ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ Β. ΠΛΕΥΡΗ:“Έφυγε” ένας πρωτεργάτης του τουρισμού

775
Το τελευταίο «αντίο» σήμερα στον Β. Πλεύρη

Ένας από τους πρωτεργάτες του κρητικού τουρισμού ο Βασίλης Πλεύρης, άνθρωπος που διακρινόταν για το δημιουργικό του πνεύμα και τη σημαντική προσφορά του στον κλάδο τον οποίο γνώριζε όσο λίγοι, έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Ο Βασίλης Πλεύρης υπήρξε από τους ιδρυτές της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, διετέλεσε επί 8 χρόνια πρόεδρός της και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου. Υπήρξε επίσης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα της για τον εκλιπόντα αναφέρει:

«Με θλίψη και οδύνη αποχαιρετούμε έναν άξιο συνοδοιπόρο, έναν πιστό φίλο και συνεπή πρωτεργάτη που πάλεψε μαχητικά για τα δικαιώματα του κλάδου και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο Βασίλης Πλεύρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών και ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Άνθρωπος δημιουργικός, με όραμα για τον τουρισμό, υπήρξε πάντοτε παρών στις προσπάθειες του συνδικαλιστικού βραχίονα της Ελληνικής Ξενοδοχίας, τον οποίο υπηρέτησε ως υπόδειγμα αγωνιστή από τη θέση του προέδρου της ΠΟΞ και αργότερα, ως επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας».

«Πηγή έμπνευσης για τους νεότερους»

«Ο Βασίλειος Πλεύρης του Γεωργίου γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό στους Ατσιπάδες Κρήτης, το 1937. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εργάστηκε ως καθηγητής στο Λύκειο ‘Κοραής’.

Από τα φοιτητικά του χρόνια απασχολήθηκε στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων αδιάλειπτα μέχρι το 1978, οπότε και ξεκίνησε τη δική του πετυχημένη επιχειρηματική πορεία ως ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων “Αφροδίτη“ και “Απόλλων“ στην Κρήτη και “Silver Bay“ στη Λέσβο, συνολικής δυναμικότητας 800 κλινών. Η προσφορά του στον τόπο του, την πολυαγαπημένη του Κρήτη, θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους νεότερους.

Εξίσου πλούσια υπήρξε η συνδικαλιστική του δράση. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου από το 1986 έως το 1994, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων από το 1994 έως το 2000, ενώ στο χρονικό αυτό διάστημα εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος του οποίου διετέλεσε Α’ αντιπρόεδρος.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό και εκτίμηση. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Ως δωρεά εις τη μνήμη του να καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ σε ίδρυμα που θα υποδείξει η οικογένειά του.
  • Να παραστεί στην εξόδια ακολουθία εκπρόσωπος από την Ένωση.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στη 1 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει