ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ REC: Κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους να γράψουν ένα τραγούδι για την πανδημία

173

Πώς βιώνει ένας έφηβος την πανδημία; Αν την έκανε τραγούδι, τι θα έλεγαν οι στίχοι που θα έγραφε; Ποια θα ήταν η μουσική σύνθεση που θα έντυνε αυτούς τους στίχους;

Ο κοροναϊός ήρθε και μέσα σε λίγο διάστημα άλλαξε τις συνήθειές μας. Τα περιοριστικά μέτρα, από το lockdown έως την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, μας προκαλούν ποικίλες σκέψεις και συναισθήματα. Τι μορφή παίρνουν αυτά τα συναισθήματα στην ευαίσθητη ηλικία της προεφηβείας και της εφηβείας; Ποιοι είναι οι προβληματισμοί των εφήβων σχετικά με την πανδημία; Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους; Πώς φαντάζονται τη ζωή τους μετά;

Αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η μουσική αποδεικνύεται θεραπευτική. Το Ίδρυμα Ωνάση απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους έχουν γεννηθεί. Αυτό το υλικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα τραγούδι που θα γράψουν τα παιδιά, μαζί με το ελληνικό urban pop συγκρότημα των REC, ενώ σε μία από τις τηλεσυναντήσεις η γιατρός Σάντυ Κολοβού θα ενημερώσει τα παιδιά για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κοροναϊό.

Οι REC θεωρούνται ένα από τα πιο δημοφιλή pop και επιτυχημένα urban συγκροτήματα της γενιάς τους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από το καλοκαίρι του 2010 που ο Άρης Λουμάκης τους δημιούργησε, μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να εντάξουν στο ενεργητικό τους μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και αρκετές συνεργασίες.

Βασικός πυρήνας του γκρουπ είναι ο Άρης Λουμάκης, ο οποίος είναι παραγωγός και frontman των REC, έχοντας στο πλάι του τον Mike Βασιλειάδη, την Ξένια Evven και τον Dj Robo.

Πληροφορίες- «Ένα τραγούδι για την πανδημία»

Απευθύνεται σε: Παιδιά και εφήβους 12-17 ετών

Σημαντικές ημερομηνίες

Δεκέμβριος 2020: Open Call. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν.

31 Ιανουαρίου 2021: Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Ιανουάριος 2021: Βίντεο του μουσικού συγκροτήματος REC για την ολοκλήρωση των συμμετοχών.

Φεβρουάριος 2021: Meet & Greet/Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC

Δεύτερη ψηφιακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC και τη γιατρό Σάντυ Κολοβού, για ενημέρωση σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορονοϊό.

Τρίτη ψηφιακή συνάντηση με τα παιδιά, παρουσίαση του στίχου και πρώτη ακρόαση του τραγουδιού.

Μάρτιος 2021: Ολοκλήρωση της παραγωγής και κυκλοφορία του τραγουδιού.

Δηλώστε συμμετοχή:

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/mochUfFiW0U

Μπορεί επίσης να σας αρέσει