Δεν έχουν κούρσες και παίρνουν… κούτες

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

336

Εάν δείτε άδεια από πελάτες ταξί,  γεμάτα όμως με δέματα μην παραξενευτείτε. Πολλοί επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν να βγάλουν το μεροκάματο αναζητώντας διεξόδους στην κακή κατάσταση στην οποία εδώ και αρκετό καιρό έχει βρεθεί ο κλάδος.

Πολλοί είναι οι αυτοκινητιστές που είτε δεν βγαίνουν στην αναζήτηση της κούρσας, είτε έχουν μετατραπεί σε μεταφορείς δεμάτων, διευκολύνοντας και το τεράστιο πρόβλημα που παρατηρείται τελευταία σε μεταφορικές εταιρείες.

Έχοντας υπογράψει συμβάσεις με τις  μεταφορικές εταιρείες, αλλά και επιχειρήσεις μεταφέρουν ασυνόδευτα δέματα και πακέτα, καλύπτοντας ένα μέρος των λειτουργικών τους εξόδων.

“Ο κλάδος αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα οικονομικής ανεπάρκειας και ψάχνει να δει πώς θα ζήσει. Τα χρέη συσσωρεύονται, (ο κλάδος) δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ στην ουσία από τότε που ξεκίνησε η πανδημία – πέρα από τα 800 ευρώ που πήραμε ως επίδομα ειδικού σκοπού” αναφέρει ο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου Λευτέρης Πετράκης.

Σε κεντρικές πιάτσες ταξί παρατηρεί κανείς σταθμευμένα πολλά ταξί, οι οδηγοί των οποίων περιμένουν με τις ώρες για μια κούρσα.

«Περνάει ημέρα που δεν βγαίνουν ούτε τα πετρέλαια» σημειώνει χαρακτηριστικά ιδιοκτήτης ταξί, ο οποίος μίλησε στην «Π».

Οι διαδρομές που γίνονται είναι σε κοντινές αποστάσεις, με ελάχιστο κέρδος για τους επαγγελματίες. Ο περιορισμός που υπάρχει και προβλέπει την παρουσία μόνο ενός ατόμου, εξοντώνει τους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς των επαγγελματικών οχημάτων.

Μάλιστα, προσφάτως υπήρξε περίπτωση που επιβλήθηκε ένα άδικο όπως το χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες πρόστιμο σε ζευγάρι που χρειάστηκε να πάρει το ίδιο ταξί. Το πρόστιμο ήταν εξοντωτικό και για τους τρεις, το ζευγάρι αλλά και τον οδηγό, οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν συνολικά 900 ευρώ, από 300 ευρώ έκαστος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει