Τέσσερις μήνες στον… αέρα ο Εργοτέλης

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2 - ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ

177

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό αυτό που συμβαίνει με τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Εργοτέλης ο οποίος βρίσκεται στο…πόδι από το τέλος του Ιούλη και ακόμα περιμένει(μαζί με όλες τις υπόλοιπες ομάδες ) την σέντρα.

Οι «κιτρινόμαυροι»  ξεκίνησαν στις 30 Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχουν διανύσει προετοιμασία περίπου 3 μηνών αφού από τις 7 Νοεμβρίου και την έναρξη της 2ης καραντίνας σταμάτησαν μέχρι και οι προπονήσεις. Ο Εργοτέλης αλλά και οι άλλες ομάδες είναι εγκλωβισμένες έχοντας να αγωνιστούν πάνω από 8 μήνες και  βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αφού ακόμα κι αν αποφασιστεί να ξεκινήσει τοπ πρωτάθλημα θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες προετοιμασίας για να μπορέσουν να επανέλθουν σε ένα κανονικό επίπεδο.

Πρόσφατα ζήτησαν από τους αρμόδιους να δώσουν λύσεις και μαζί με την έναρξη του πρωταθλήματος να δώσουν το πράσινο φως για την επανέναρξη των προπονήσεων. Η παρατεταμένη περίοδος προετοιμασίας από την μια και η νέα καραντίνα από την άλλη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ομάδες έχουν να παίξουν επίσημο ματς από τον περασμένο Μάρτιο έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο κοκτέιλ για την υγεία (σωματική και ψυχική) των ποδοσφαιριστών.

Οι ομάδες περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της επιτροπής και της κυβέρνησης ελπίζοντας ότι θα αποφασιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος αλλά οι πιθανότητες να γίνει αυτό μέσα στο 2020 όσο περνούν οι μέρες  όλο και λιγοστεύουν.

Όταν θα αποφασιστεί η έναρξη θα μπει  αναπόφευκτα στο τραπέζι και η αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος καθώς θεωρείται αδύνατο να προλάβουν τις ημερομηνίες για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ οπότε, αναμένεται να ξεκινήσει μια άλλη αέναη συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής του…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει