ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: 145.000 αιτήσεις για επιχορήγηση

252

Σχεδόν 145 χιλιάδες ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιόλαδου προκειμένου να λάβουν επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την πανδημία COVID – 19.

Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο, με δεδομένο το γεγονός πως οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας πλήττονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και λόγω των προβλημάτων που προκαλούν στην παραγωγή οι κλιματολογικές συνθήκες και τα διάφορα έντομα με πρώτο και κύριο ασφαλώς τον δάκο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126.919.277 ευρώ.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαντλώντας τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. χρηματοδοτικές δυνατότητες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης θα προβεί άμεσα στην αξιολόγηση των αιτήσεων, ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, επιτυγχάνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση των διαδικασιών ενεργοποίησης ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τέτοια χρηματοδοτική βαρύτητα και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η επέλευση της πανδημίας COVID 19, ταυτόχρονα με την σταθερή στοχοπροσήλωσή μας στην υπηρέτηση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει