ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

436

Γύρισαν νικήτριες!

Μόνο μπράβο αξίζουν σε αυτά τα κορίτσια. Που ήταν νικήτριες και γύρισαν νικήτριες! «Με το σήμα της νίκης φύγαμε, με το σήμα της νίκης γυρίσαμε»! , ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η κ. Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη, μέλος της ομάδας των νοσηλευτριών από την Κρήτη που βρέθηκαν για περίπου δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν στην εκεί δύσκολη μάχη των υγειονομικών με τον κοροναϊό.

«Ευχαριστώ για την αγάπη που μας στέλνατε. Μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε«, τόνισε η κ. Αποκορωνιωτάκη, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. «Αξίζουν χιλιάδες ευχαριστώ στα παιδιά που είναι πάνω», επεσήμανε, τονίζοντας τις καθημερινές μάχες που δίνουν εκεί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αναφερόμενη στα όσα έζησαν τις προηγούμενες ημέρες, η κ. Ευαγγελία επεσήμανε: «Ζήσαμε πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Αν δεν το ζήσετε αυτό το πράγμα, δεν μπορείτε να καταλάβετε. Σε κάθε εφημερία επικρατούσε χαμός! Προσπαθούσες να δώσεις ό,τι μπορούσες από ψυχή και σώμα.  Αυτά τα παιδιά (οι συνάδελφοί στη Θεσσαλονίκη) δίνουν μεγαλείο ψυχής και σωματικής αντοχής».

Η Ευαγγελία Αποκορωνιωτακη έζησε τον θάνατο, αλλά και την ελπίδα, βλέποντας ανθρώπους να βγαίνουν από τη αποσωλήνωση, γεγονός που της έδωσε επιπλέον δύναμη. «Υπήρξε η απώλεια, υπήρξε και η ελπίδα» επεσήμανε και τόνισε πως “τα πράγματα δεν είναι αστεία. «Καλό είναι ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του».

Η ίδια δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα προς όλους: «Κρατάτε αποστάσεις, να περάσει κι αυτό. Ο καθένας να δώσει τη μάχη του. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γυρίσουμε στις ζωές μας με τις λιγότερες απώλειες».

 

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης

Ελληνικά αντίβαρα!

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Μπαμπινιώτης! Μετά το «take away» και το «click away», δύο όρους που χρησιμοποιούνται το τελευταίο διάστημα, ήρθε η σειρά για τον πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή Γλωσσολογίας να αναφερθεί στη λέξη «πανάκεια», όπως ονομάζεται η επιχείρηση της βρετανικής κυβέρνησης για τη διανομή των εμβολίων κοροναϊού.

Με ανάρτησή του στο Facebook, o Γιώργος Μπαμπινιώτης αναφέρει: «πανάκεια. Οι ξένοι έπλασαν πρώτα, κατά τον γαλλικό ελληνογενή όρο épidémie ”επιδημία”, το επίσης γαλλικό ελληνογενές pandémie ”πανδημία” [> αγγλ. pandemic].

Ας σημειωθεί ότι η λέξη πανδημία στην αρχαία Ελληνική είχε διαφορετική σημασία, σήμαινε ”λαϊκή συνέλευση, σύναξη”. Αργότερα (1540) υιοθέτησαν στην Αγγλική τη λέξη panacea (< αρχ. ελληνικό πανάκεια) μέσω τού λατ. panacea.

Τις μέρες αυτές οι Βρετανοί ονόμασαν Panacea την επιχείρηση εμβολιασμού με στρατιωτική βοήθεια. Τα ελληνικά αντίβαρα τού click away και Black Friday!…»

 

Οι δύο γιοι του Ερντογάν, Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ, δεν πήγαν ούτε στο στρατό

Ούτε στρατό δεν πήγαν

Κι άλλο σκανδαλάκι με τον Ερντογάν. Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτόξευσε «πυρά» κατά του Τούρκου προέδρου, καταγγέλλοντας ότι οι δύο γιοι του, Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ, δεν πήγαν στο στρατό. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος AKP, Μ. Εκμίν Ακμπάσογλου, εξύμνησε τον Ερντογάν λέγοντας ότι θα μείνει στην ιστορία ως ήρωας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και στο στράτευμα της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν είναι αυτός που πέτυχε τον στόχο της ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με το στράτευμά μας. Θα μείνει στην ιστορία, είναι ήρωας» δήλωσε χαρακτηριστικά.  Με ειρωνείες απάντησε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ, λέγοντας ότι η στολή παραλλαγής που φορά ο Τούρκος πρόεδρος θα ταίριαζε και στους γιους του.

«Αφού ο Ερντογάν φοράει τη στολή παραλλαγής, τότε θα ταίριαζε η στολή αυτή και στον Μπιλάλ Ερντογάν και στον Μπουράκ Ερντογάν. Ο ένας έκανε εξαγορά θητείας, ο άλλος δεν υπηρέτησε καθώς δήλωσε ανήμπορος, μετά μας μιλάτε για στρατό και παραλλαγές. Άντε τώρα, μην μιλάτε» υποστήριξε.

Πυρά κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, Λοφτού Τουρκάν, ο οποίος έκανε λόγο για διάλυση και καταστροφή των ενόπλων δυνάμεων.

 

Ο Ευκλείδης και ο Σημίτης

Ο Ευκλείδης και ο Σημίτης

Χαμός έχει γίνει με τη μετωπική επίθεση  που εξαπέλυσε κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο κ. Τσακαλώτος που -μάλλον εκφράζει κι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που έχει άλλους συνομιλητές στο πρώην ΠΑΣΟΚ- μιλάει για τη «διαχρονική προσφορά» του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ,  στην τακτική στήλη του στον ιστότοπο tvxs.gr.

Και επαναλαμβάνει «γιατί δεν είναι εκσυγχρονιστής» και παράλληλα αναφέρει πως «πρόσφατα ο κ. Σημίτης, ο πολιτικός που θεωρεί τον εαυτό του νόμιμο ιδιοκτήτη της χώρας, έχει προσφέρει δυο ακόμα στηρίγματα στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο ίδιος απονέμει ακόμη στον κ. Σημίτη βραβείο αντίστοιχο των Όσκαρ ως «τιμητικό βραβείο συνολικής συνεισφοράς στην προαγωγή των συμφερόντων» της ελίτ και κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι «δεν μπαίνει καν στο κόπο να διαβάσει τα κείμενα και τις προτάσεις των αντιπάλων του». Να του απαντήσει άραγε ο Σημίτης; Χλωμό το κόβω.

 

Η παρέμβαση με ειρωνίες

Συγκεριμένα ο Τσακαλώτος αναφέρει: «29/11/2020 Η διαχρονική προσφορά του Κώστα Σημίτη στις ελίτ.

Πριν από χρόνια ήρθε στην Αθήνα ένας Σκωτσέζος εμπειρογνώμονας για μια ιδιωτικοποίηση και έκανε πολλές συναντήσεις. Άκουσε τα χίλια μύρια, ιδιαίτερα από συνδικαλιστές. Στο τέλος φεύγοντας έδωσε μια συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” όπου, με ευγενικό τρόπο, εξήγησε ότι καταλαβαίνει τη σοβαρότητα των ανησυχιών των εργαζομένων, ακούει την κριτική για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση, αλλά το να τον αποκαλέσουν οι συνδικαλιστές “Άγγλο” ήταν χτύπημα κάτω από τη ζώνη!

Τον καταλαβαίνω! Κάπως έτσι αισθάνθηκα μετά από το καλοκαίρι όταν στη συζήτηση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι ο Τσακαλώτος θέλει να γίνει ο Σημίτης του ΣΥΡΙΖΑ. Η εμμονή μου στην κριτική στο κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που γύρισε την πλάτη στο σύνολο σχεδόν της παράδοσης αυτού του χώρου κρατάει πολλά, μα παρά πολλά, χρόνια.

Για παράδειγμα στο βιβλίο μου του 2005, δηλαδή κατά την κορύφωση διεθνώς της ηγεμονίας της σοσιαλδημοκρατίας που εκπροσωπούσε ο κ. Σημιτης, “οι Αξίες και Αξία της Αριστεράς”, το πρώτο κεφάλαιο είχε τίτλο “γιατί δεν είμαι εκσυγχρονιστής”. …

Στα Όσκαρ, εκτός από βραβεία που συνδέονται με συγκεκριμένες ταινίες της χρονιάς, υπάρχει και το τιμητικό Όσκαρ συνολικής προσφοράς στον κινηματογράφο.

Αν οι ελίτ, που δυστυχώς είναι κάπως επιρρεπείς στην αμαρτία της αχαριστίας, κάποτε εισαγάγουν ένα παρόμοιο τιμητικό βραβείο συνολικής συνεισφοράς στην προαγωγή των συμφερόντων τους, τότε ο Κώστας Σημίτης θα ήταν αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρώτη απονομή».

 

@patris
Εντάξει με το εμβόλιο.
Τις σύριγγες να μην  παραγγείλουν οι ίδιοι  που παρήγγειλαν  και τις μάσκες!
Let

 

Καταδίκη για την Αγία Σοφία

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καταδίκασε την κίνηση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Ντόρα Μπακογιάννη σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο αναφέρει ότι τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία εδώ και μήνες ευαισθητοποιούν και κινητοποιούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για την αξία της Αγιάς Σοφιάς ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς, συμβόλου θρησκευτικής ελευθερίας και ειρηνικής συνύπαρξης πολιτισμών, θρησκειών και λαών.

«Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η μονομερής απόφαση της Τουρκίας καταδικάστηκε ως απαράδεκτη και ακατανόητη, ως μία κίνηση διχασμού και διακρίσεως που αντιβαίνει σε όλες της αρχές του Συμβουλίου.Η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην Τουρκία και τη συστηματική πολιτική παραβίασης δημοκρατικών αρχών και αξιών» προσθέτει η κυρία Μπακογιάννη.

 

υπάρχει πολιτικός στη Ναμίμπια που λέγεται Αδόλφος Χίτλερ και εκλέχθηκε περιφερειακός διαχειριστής για το Σύνταγμα της χώρας!Κέρδισε ο… Χίτλερ!

Μια… ανατριχιαστική ιστορία -και συνωνυμία- φέρνει στο «φως» η γερμανική Bild!

Διαβάζοντας τον τίτλο νομίζεις πως ξαφνικά «κέρδισαν» όσοι πιστεύουν τις… ιστορίες για αγρίους, ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ζει κάπου στη Λατινική Αμερική. Προφανώς και αυτό δεν ισχύει.

Απλά, υπάρχει πολιτικός στη Ναμίμπια που λέγεται Αδόλφος Χίτλερ και εκλέχθηκε περιφερειακός διαχειριστής για το Σύνταγμα της χώρας!

Ο άνθρωπος, δηλαδή, κάνει πολιτική καριέρα με το πιο φρικιαστικό όνομα της παγκόσμιας ιστορίας! Ο Αδόλφος Χίτλερ Ουνόνα (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ορκίστηκε την Τετάρτη (2/12), σημειώνει η Bild, έχοντας, μάλιστα, συγκεντρώσει το 84,88% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές της περιοχής Ομπούντια στον βορρά της αφρικανικής χώρας.

Φυσικά, αυτός ο Αδόλφος δεν είναι Ναζί. Κάθε άλλο. Μπήκε στην πολιτική με τους μαχητές κατά του Απαρτχάιντ και έφτασε τώρα σε αυτό το πολύ υψηλό αξίωμα. Το όνομα το έδωσε ο πατέρας του… Ισως να μην ήξερε και το γιατί!

 

οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον

Θα το κάνουν και οι δικοί μας;

Λοιπόν, οι δικοί μας πολιτικοί είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό που θα κάνουν οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Ου. Μπους και Μπιλ Κλίντον;

Που δηλώνουν έτοιμοι να εμβολιαστούν δημοσίως για την Covid-19, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους συμπατριώτες τους να κάνουν το ίδιο απαντώντας στην πρόσκληση του πρωθυπουργού;

Περιμένουμε πραγματικά να δούμε τις αντιδράσεις όλων.

 

Να μπει μπροστά η εκκλησία

…Όπως είναι καλό να δούμε και την αντίδραση της Εκκλησίας. Να μπουν μπροστά οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και Κρήτης. Να μπουν μπροστά οι μητροπολίτες και να ζητήσουν να κάνουν δημόσια το εμβόλιο πρώτοι, να τους δει το ποίμνιο, να πιστέψει στις προσπάθειες της επιστήμης. Δεν μπορεί τους γιατρούς να τους χρησιμοποιούν αλά καρτ. Να λένε απ’ έξω διάφορα και να τρέχουν στο νοσοκομείο με το πρώτο ζόρι.

 

 

Ο καθηγητής  κ. Ιωαννίδης του ΣτάνφορντΟ κύριος καθηγητής

Πώς μπορεί ένας καθηγητής με τόσες περγαμηνές να πέσει τόσο έξω; Επειδή δεν τον «παίζει» το σύστημα ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ο ίδιος καθηγητής (ο κ. Ιωαννίδης του Στάνφορντ) από την αρχή της πανδημίας έλεγε ότι όλο αυτό με τον ιό είναι υπερτιμημένο και πως η Αμερική δεν θα έχει…10 χιλιάδες νεκρούς!

Τώρα το γυρίζει και λέει ότι μόνο η Ελλάδα θα έχει…δέκα χιλιάδες νεκρούς γιατί δεν εφάρμοσε σωστά και έγκαιρα τα μέτρα!

Τι να πεις…

 

Κοτόπουλο… εργαστηρίου

Κοτόπουλο… εργαστηρίου

Τι θα δούμε ακόμη! Θα μπορούσε το κρέας να αναπτυχθεί σε εργαστήριο από υπάρχοντα κύτταρα; Αυτή η προσπάθεια αντιμετώπισε πολλαπλές προκλήσεις, από σκεπτικισμό έως απόλυτη άρνηση.

Η εταιρεία Eat Just, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και περιγράφει το προϊόν της ως «πραγματικό, υψηλής ποιότητας κρέας που δημιουργήθηκε απευθείας από κύτταρα ζώων για ασφαλή ανθρώπινη κατανάλωση» πήρε την έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων της Σιγκαπούρης για να πουλήσει «το καλλιεργημένο κοτόπουλο» (cultured chicken) ως  κοτομπουκιές.

Σε βίντεο και φωτογραφίες η εταιρεία δείχνει ότι από ένα φτερό ενός κοτόπουλου, ονόματι Ίαν, επιλέγει τα κύτταρα και κατασκευάζει κρέας κοτόπουλου το οποίο δεν έχει καμία ασθένεια, ούτε βλάπτει τα ζώα ή το περιβάλλον.

Αγαπούσε και την Κρήτη o Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Αγαπούσε και την Κρήτη

Δεν αγαπούσε μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Κρήτη. Ο θάνατος του Γάλλου προέδρου Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν έτσι κι αλλιως σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής στη γαλλική και την ευρωπαϊκή πολιτική.

Ο Ντ’ Εστέν υπήρξε   λάτρης της Κρήτης.  Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος είχε φιλοξενηθεί κάποια καλοκαίρια από τους δημιουργούς και ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Elounda Mare, κ. Σπύρο και Ελιάνα Κοκοτού, στην Ελούντα. Στη φωτογραφία η κ. Ελιάνα Κοκοτού ενώ υποδέχεται τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν και τη σύζυγό του στην είσοδο του Elounda Mare.

 

Βιασύνη;

Αλήθεια λέει η ΕΕ ότι βιάστηκε η Βρετανία για εμβόλια; Γιατί; Σε ποιο σημείο; Μήπως δεν παραδεχόμαστε απλώς ότι είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που πρέπει να σπάσει; Όλοι το λένε αυτό. Όλοι οι επιστήμονες που ξέρουν.

 

Ο νόμος

Περιμένουμε πώς και πώς τον Καραμανλή να αλλάξει τον νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις. Λέει συνεχώς ο ίδιος για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο νόμος 4412/2016 . Και τώρα το Υπουργείο Υποδομών έχει δώσει σε δημόσια διαβούλευση ένα νομοσχέδιο το οποίο λένε όσοι ξέρουν ότι προσθέτει κι άλλη γραφειοκρατία και καθυστέρηση, που υποτίθεται πως αντιμετώπιζε!

 

“Ντου”

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα  στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 100 άτομα άπλωσαν πανό στην πλατεία Συντάγματος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ορισμένοι πέταξαν τρικάκια.

Αστυνομικοί της Ομάδας Δράση καταδίωξαν ορισμένους από τους συγκεντρωμένους που μπήκαν ξανά στον σταθμό του μετρό. Η αστυνομία προέβη σε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προχώρησε σε προσαγωγές.

 

Κάμερες

Το άκουσα κι αυτό από εκπαιδευτικό συνδικαλιστή.

«Δεν είναι δυνατόν να κάνεις μάθημα με κλειστά μικρόφωνα και κλειστές κάμερες»!

Τώρα θα γυρίσουν ανάποδα το σύνθημα: ναι κάμερες (και) στα σχολεία.

 

Δεύτεροι

Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε χθες ότι ενέκρινε για κατεπείγουσα χρήση το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech για την Covid-19.

Το Μπαχρέιν γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα του κόσμου, μετά τη Βρετανία, που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Τον Νοέμβριο είχε δώσει έγκριση και στο εμβόλιο της εταιρείας Sinopharm, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στους «εργαζόμενους της πρώτης γραμμής».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει