Στα Τίρανα τελικά ο πρώτος τελικός του Conference League

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΠΟΥ Η ΕΠΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!

109

Η ΟΥΕΦΑ γνωστοποίησε χθες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα μπει στη ζωή μας από τη νέα σεζόν 2021-22. Ο λόγος φυσικά για το Europa Conference League, στο οποίο θα συμμετάσχουν τρεις ελληνικές ομάδες τη νέα περίοδο (ο 2ος με τον 3ο της Σούπερ Λίγκα και ο Κυπελλούχος).

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ο τελικός της πρώτης διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 25 Μαΐου του 2022. Υπενθυμίζεται ότι το Ηράκλειο (Παγκρήτιο Στάδιο) διεκδικούσε με μεγάλες πιθανότητες τη φιλοξενία του τελικού, πριν λάβει την ακατανόητη απόφαση πριν από λίγους μήνες η ΕΠΟ,  να αποσύρει τον φάκελο της ελληνικής υποψηφιότητας, αφήνοντας έτσι ελεύθερο πεδίο για την αλβανική πρωτεύουσα.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής, στη φάση των ομίλων θα λάβουν μέρος 32 ομάδες χωρισμένες σε 8 γκρουπ των τεσσάρων και θα προκύψουν όλες από προκριματικά (οι τρεις ελληνικές ομάδες θα συμμετάσχουν στη δεύτερη προκριματική φάση).

Ολόκληρη η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 184 ομάδες, 46 εκ των οποίων θα μεταφερθούν μετά τον αποκλεισμό τους από το Champions League ή το Europa League ενώ θα εκπροσωπηθούν και οι 55 ομοσπονδίες μέλη της ΟΥΕΦΑ.

Από κάθε όμιλο του Europa Conference League θα προκριθούν οι δύο πρώτες, με την 1η να περνάει απευθείας στους «16» και τη 2η να αντιμετωπίζει μία εκ των τρίτων των ομίλων του Europa League.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του Europa Conference League:

1ος προκριματικός: 8 και 15 Ιουλίου

2ος προκριματικός: 22 και 29 Ιουλίου

3ος προκριματικός: 5 και 12 Αυγούστου

Πλέι οφ: 19 και 26 Αυγούστου

Φάση ομίλων: 16 και 30 Σεπτεμβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 και 25 Νοεμβρίου και 9 Δεκεμβρίου

Πρώτος γύρος νοκ άουτ: 17 και 24 Φεβρουαρίου

Φάση των «16»: 10 και 17 Μαρτίου

Προημιτελικά: 7 και 14 Απριλίου

Ημιτελικά: 28 Απριλίου και 5 Μαΐου

Τελικός: 25 Μαΐου.

 

Αυγενάκης για ΕΠΟ: “Πόσο περήφανοι νιώθουν;”

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τιτίβισμά του στάθηκε στις ευθύνες της ΕΠΟ για την απώλεια του τελικού του Europa Conference League, του οποίου ο πρώτος τελικός θα γίνει στα Τίρανα.

Το τιτίβισμα του Αυγενάκη για ΕΠΟ μετά την ανάθεση του τελικού στην Αλβανία:

«Πόσο περήφανοι να νιώθουν απόψε άραγε ορισμένοι από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ; Απέσυραν με αστείες δικαιολογίες την υποψηφιότητα του Παγκρητίου Σταδίου, που ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, χαρίζοντας τον τελικό του @europacleague  στην Αλβανία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει