Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΗ: Το Ηράκλειο το πιο φιλικό λιμάνι στα άτομα με αναπηρία

198

Το πλέον φιλικό και προσβάσιμο λιμάνι της χώρας για άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, είναι το λιμάνι του Ηρακλείου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Οργανισμός τονίζει πως πρόκειται για μια «ημέρα στόχευσης και εστίασης στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία» χαρακτηρίζει τη χθεσινή ημέρα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος και αναφέρεται εκτενώς με γραπτή ανακοίνωση του στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Σε μια δύσκολη εποχή που διανύουμε και ο άνθρωπος δοκιμάζεται δεινώς και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα, η  Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ, στέλνει μήνυμα  αμέριστης  αλληλεγγύης, τονίζοντας το χρέος όλων μας για την υπεράσπιση και την έμπρακτη απόδοση των αξιών  του Ανθρωπισμού, της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, όπου και προστίθεται:

«Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν με αναπηρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης. «Ήρθε η ώρα αντί να εξακολουθεί η κοινωνία να αντιμετωπίζει με προκατάληψη με οίκτο και φιλανθρωπία τους χαρισματικούς αυτούς συνανθρώπους μας, να εφιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι, το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής, είναι συνολικό και μας αφορά όλους μας».

Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι προσπαθεί αδιάκοπα μέσω των κοινωνικών πολιτικών και δράσεων που πραγματοποιούνται,  για τη δημιουργία υποδομών και κατάλληλων συνθηκών, ώστε το λιμάνι του Ηρακλείου να είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες.

«Η επικοινωνία της υπεύθυνης κ. Ελένης Τσαντηράκη με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη,  βοηθά στον εντοπισμό τυχόν ελλείψεων, τη διόρθωση προβλημάτων,  με σκοπό την αποτελεσματικότητα της ολοκλήρωσης του έργου διαμόρφωσης για όλες της πρόνοιες προσβασιμότητας εντός του λιμανιού» τονίζεται μεταξύ άλλων και προστίθεται:

«Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι το πλέον φιλικό, εξυπηρετικό και προσβάσιμο για ΑμεΑ, διαθέτοντας κεκλιμένα επίπεδα/ράμπες, πεζοδρόμια, χώρους συνάθροισης κοινού, ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης, επιβίβασης – αποβίβασης, διαμορφωμένες τουαλέτες, χώροι υγιεινής,  οδηγούς όδευσης τυφλών, τμήμα Πρώτων βοηθειών, σκίαστρα και σήμανση,  ειδικό όχημα μεταφοράς ατόμων με ανελκυστήρα εντός των χώρων του λιμανιού και τα άτομα με αναπηρία μπορούν να ξεκινήσουν από το λιμάνι με σκοπό να φτάσουν μέχρι το σταθμό του ΚΤΕΛ απρόσκοπα χωρίς καμία διακοπή».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει