Ένα σημαντικό βήμα για το δημοτικό κολυμβητήριο Ηρακλείου με τις πολεοδομικές εξελίξεις στο ακίνητο των 15 στρεμμάτων

1,472

Στα χέρια του Δήμου Ηρακλείου περιέρχεται ολοκληρωτικά ένα μεγάλο ακίνητο 15 στρεμμάτων στον Άι Γιάννη και οι οδοί που το περιβάλλουν, προκειμένου να ανεγερθεί το πρώτο δημοτικό κολυμβητήριο με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πολεοδομική τακτοποίηση του ακινήτου το οποίο περιέρχεται στο σύνολό του στη Λότζια, μαζί με τις οδούς που το περιβάλλουν με τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη έκταση πολεοδομικά είναι χαρακτηρισμένη ως αθλητικός χώρος εντός του οποίου θα γίνουν και άλλες αθλητικές υποδομές με κορωνίδα το κλειστό κολυμβητήριο.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης
Ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης

Με δηλώσεις του στην «Π» ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής περιουσίας Μανόλης Βασιλάκης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι «είναι σημαντικό το γεγονός ότι αποκτάται πλήρως από το Δήμο Ηρακλείου, ο χώρος του αθλητικού κέντρου και των οδών που το περιβάλλουν και μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία  για την διαμόρφωση της παραποτάμιας οδού Αρχελάου που θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά την λεωφόρο Κνωσού και θα διευκολύνει την πρόσβαση προς το Αθλητικό κέντρο.

Εντός αυτού του χώρου η  δημοτική Αρχή προγραμματίζει την ανέγερση κλειστού κολυμβητηρίου που θα είναι στη διάθεση των αθλητικών σωματείων και των μεμονωμένων κολυμβητών. Στην πισίνα που θα είναι ολυμπιακών προδιαγραφών θα υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής πανελλήνιων και διεθνών αγώνων.

Παράλληλα με την κατασκευή του κολυμβητηρίου, η δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και την αναβάθμιση του οδικού δικτύου μέσα από τη διάνοιξη της παραποτάμιας οδού Αρχελάου που δρομολογήθηκε μετά  από πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας καθώς αποτελεί προγραμματική πρόταση της δημοτικής παράταξη.

Για την ακρίβεια αποτελεί μέρος της προγραμματικής συμφωνίας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με το Δήμαρχο Λαμπρινό και πραγματικά χαιρόμαστε που γίνεται αυτό το σημαντικό βήμα και ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτό».

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σχεδιάζει την κατασκευή ενός κλειστού κολυμβητηρίου κατάλληλου για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων που, παράλληλα, θα είναι στη διάθεση των αθλητικών σωματείων της πόλης καθώς και μεμονωμένων συμπολιτών.

Με κριτήριο ότι το μέγεθος του κολυμβητηρίου δεν θα πρέπει να είναι πάνω από τις λογικές προσδοκίες ανάληψης αγώνων και πάνω από τις δυνατότητες κάλυψης της δαπάνης συντήρησης από τον Δήμο μας επιλέγεται η λύση ενός κλειστού 1500 θέσεων με πισίνα 50μ, 10 διαδρομών, κλειστή πισίνα προθέρμανσης 25μ, 8 διαδρομών, πισίνα εκμάθησης και τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει