Ανακούφιση στον Κρουσώνα από τα rapid tests

386

Μόλις ένα θετικό στα 257

Καθησυχαστικά ήταν τα αποτελέσματα των στοχευμένων γρήγορων τεστ κοροναϊού που έγιναν χθες στον Κρουσώνα καθώς από τους 257 κατοίκους που ελέγχθηκαν, βρέθηκε μόνο ένα θετικό κρούσμα. Ο έλεγχος έγινε από 4 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ μετά την παρατήρηση ότι υπάρχει αυξημένη συρροή περιστατικών στην περιοχή και έπρεπε να διαπιστωθεί η διασπορά τού ιού, καθώς καταγράφηκε και θάνατος λόγω Covid-19.

“Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για έλεγχο και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους κατοίκους του Κρουσώνα” δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λ. Μπορμπουδάκη σημειώνοντας ότι οι Κρουσανιώτες έδειξαν ευσυνειδησία και υπευθυνότητα δίνοντας το παράδειγμα”.

Η ίδια σημείωσε ότι οι ιχνηλατίσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα χωριά οποτεδήποτε αυτό κριθεί αναγκαίο τονίζοντας ότι η εφαρμογή των μέτρων στη συνέχισή της είναι αυτονόητη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, ο οποίος παρακολούθησε τη διαδικασία, το τελευταίο διάστημα καταγράφηκαν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα από δημόσια νοσοκομεία και ακόμη 5 σε ιδιωτικά κέντρα, γεγονός που πιθανά, όπως εξήγησε, συνδυασμένο με συγκεκριμένες μετρήσεις, οδήγησε στην απόφαση να γίνει αυτή η διαδικασία, για προληπτικούς λόγους.

Παρούσα στη διαδικασία διεξαγωγής rapid test ήταν και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Καθησυχαστικά ήταν τα αποτελέσματα των στοχευμένων γρήγορων τεστ κοροναϊού που έγιναν χθες στον Κρουσώνα
Η ιχνηλάτηση άρχισε το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μεν. Μποκέας στις μικρές κοινωνίες παρά το γεγονός ότι τηρούνται τα μέτρα, παρατηρείται μια τάση κάποιες φορές να παρακάμπτονται, καθώς οι πολίτες νιώθουν ασφαλείς επειδή δεν ζουν σε μεγάλες πόλεις και συναναστρέφονται καθημερινά με γνωστά άτομα.

“Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να υπενθυμίζουμε στον κόσμο πόσο σημαντική είναι η τήρηση των μέτρων ακόμη και στις μικρές κοινωνίες, αφού το γνωρίζουμε πια καλά, ότι ο ιός δεν κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις”.

Ο κ. Μποκέας διευκρίνισε ότι σε έναν πληθυσμό όπως αυτός του Κρουσώνα που φτάνει τα τρεις χιλιάδες άτομα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν διαμορφώνει συνθήκες κάποιου επιπλέον φόβου, ωστόσο “το να γίνονται τεστ στις μικρές κοινωνίες, βοηθάει στο να διασφαλίζεται και η τήρηση των μέτρων, που αποτελεί κομβικής σημασίας αντίληψη”.

Οι κάτοικοι του Κρουσώνα πάντως, φάνηκαν απόλυτα συνεργάσιμοι και ανταποκρίθηκαν μαζικά στη διαδικασία των τεστ.

Άλλωστε, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαλεβιζίου Γρηγόρης Φασουλάκης είχε επισημάνει ότι “τα τεστ αυτά γίνονται για την προστασία της υγείας όλων μας”. Παρόντες στην διαδικασία ήταν μεταξύ άλλων ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης και ο πρόεδρος του Κρουσώνα Φώτης Τρυπιδάκης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει