ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες αγρότες

244

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής των αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού, και αφορούν τις αποζημιώσεις των παραγωγών ελιάς καλαμών, πρώιμου καρπουζιού, ανοιξιάτικης πατάτας και θερμοκηπιακών κηπευτικών Κρήτης για την αποζημίωση των οποίων πρόκειται να διατεθεί στους καλλιεργητές ένα ποσό της τάξεως των 40 εκατομμύρια ευρώ.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων πληρωμής έχει οριστεί η 9η Δεκεμβρίου ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Βορίδης με δηλώσεις του τονίζει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού»

Ο ίδιος σημειώνει ότι «θα συνεχίσει να ενισχύει με ιδιαιτέρως σημαντικά ποσά το εισόδημά τους, στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης συνέχισης της παραγωγικής διαδικασίας που έχει τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα».

Το συνολικό ύψος του πακέτου ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 39.610.234 ευρώ και διατίθεται για την ενίσχυση 27.514 παραγωγών. Αναλυτικά, τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων διαμορφώνονται ως εξής:

Παραγωγοί Ελιάς Καλαμών: 70 ευρώ ανά στρέμμα

Πρώιμο Καρπούζι χαμηλής κάλυψης: 300 ευρώ ανά στρέμμα

Ανοιξιάτικη πατάτα: 245 ευρώ ανά στρέμμα

Θερμοκηπιακή τομάτα Κρήτης: 540 ευρώ ανά στρέμμα

Θερμοκηπιακό αγγούρι Κρήτης: 232 ευρώ ανά στρέμμα

Θερμοκηπιακή μελιτζάνα Κρήτης: 300 ανά στρέμμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει