Νέο επιχειρησιακό δόγμα ανήγγειλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 

158

Οι συγκεντρώσεις θα απαγορευτούν και στις 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπογραμμίζοντας ότι θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο. Παράλληλα ζήτησε συγνώμη για την σύλληψη των εννέα γυναικών ακτιβιστριών στην πλατεία Συντάγματος, την Παγκόσμια Μέρα κατά της βίας σε βάρος γυναικών, μιλώντας για «υπερβολή».

Τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις για τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις και έκανε λόγο για αλλαγή του επιχειρησιακού δόγματος.

“Θα υπάρξει καινούργιο επιχειρησιακό δόγμα, θα υποχωρήσουμε σε ό,τι αφορά τη χρήση χημικών. Θα υπάρξουν άλλα πράγματα πιο ήπια έτσι ώστε να αλλάξουμε ριζικά όλο αυτό το επιχειρησιακό δόγμα της αστυνομίας που χρησιμοποίησε κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε 3 φορές περισσότερα χημικά σε έναν χρόνο από ό,τι έχουμε ρίξει εμείς σε έναν χρόνο”, επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση καμερών από τα ΜΑΤ και τα άλλα σώματα της Αστυνομίας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε, μιλώντας στη real news:

“Έχει τελειώσει η υπόθεση. Έχουν ρυθμιστεί όλες οι νομικές και τεχνικές λεπτομέρειες. Πιστεύω τις επόμενες ημέρες τα ΜΑΤ θα βγαίνουν στις επιχειρήσεις με κάμερα της οποίας η λειτουργία θα ανακοινώνεται σε αυτούς που διαδηλώνουν, ότι από τώρα αρχίζει η καταγραφή”.

Και άλλες ομάδες της αστυνομίας όπως η ΟΠΚΕ και η ΔΡΑΣΗ, θα φέρουν κάμερες.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, σημείωσε ότι αυτό το υλικό θα πηγαίνει σε ένα σημείο όπου θα αποθηκεύεται με όλους τους κανόνες και τις δικλείδες ασφαλείας για τα προσωπικά δεδομένα.

“Αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί για προανακριτικούς λόγους, είναι προφανές ότι με άδεια του εισαγγελέα θα χρησιμοποιείται” ανέφερε.

Τέλος ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στα κρούσματα κοροναϊού στην Ελληνική Αστυνομία λέγοντας ότι ανέρχονται περίπου σε  500.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει