Χρυσό μυστήριο με… αέρα Ψυχικού ερευνά η ΕΛΑΣ

228

Κοσμήματα και μετρητά εκατομμυρίων  εξαφανίστηκαν από  τις τέσσερις θυρίδες

Φουλ σασπένς καλύπτει το ριφιφί που αποκαλύφθηκε στις θυρίδες τεσσάρων ευκατάστατων γυναικών της Αθήνας, σε τράπεζα στο Ψυχικό. Λίρες, πανάκριβα κοσμήματα και εκατομμύρια σε μετρητά έκαναν φτερά. Μία υπόθεση που σε κάποιους θυμίζει τη μυθική διάρρηξη σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Καλλιρρόης 19, με τους δράστες να παραβιάζουν 301 από τις 1.151 θυρίδες.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 13 Νοεμβρίου οπότε και η μία από τις τέσσερις γυναίκες ανακάλυψε ότι η θυρίδα της είχε μείνει κενή. Οι θυρίδες που βρίσκονται στο τραπεζικό κατάστημα στο Ψυχικό είναι περισσότερες από 1.000 και προκαλεί εντύπωση ότι αυτές που “ξαφρίστηκαν” αρχικά είναι μόλις 4, οι οποίες ανήκουν σε συζύγους επιχειρηματιών. Όλες οι υπόλοιπες ελέγχθηκαν, και δεν έχουν παραβιαστεί.

Όπως καταγγέλθηκε, από τη μία θυρίδα κλάπηκαν 42.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3 εκατομμυρίων. Από την δεύτερη 75 λίρες και κοσμήματα αξίας 5 εκατομμυρίων. Από την τρίτη κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου και από την τέταρτη 130.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσων της Αθήνας στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν όλες οι κάμερες του τραπεζικού υποκαταστήματος στο Νέο Ψυχικό, καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι και το διοικητικό προσωπικό, που καλούνται να καταθέσουν τα πάντα αναφορικά με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε ό,τι σχετίζεται με τις θυρίδες.

Οι έρευνες αρχικά ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος πέρασε στο ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής όπου οι αξιωματικοί του Τμήματος Διαρρηκτών έχουν αναλάβει να βρουν την άκρη του νήματος και να λύσουν το μυστήριο με τη μεγάλη αρπαγή από τις «χρυσές» θυρίδες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει