Απείθαρχοι οι Ηρακλειώτες στα μέτρα του lockdown 2

ΤΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

2,185

Πριν ακόμα τελειώσει ο Νοέμβρης και ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα του δεύτερου lockdown, καταγράφεται ρεκόρ παραβάσεων στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από τη Δημοτική Αστυνομία. Για την ακρίβεια με βάση τα στοιχεία των ελέγχων, ο  μήνας που διατρέχουμε αποδεικνύεται ότι αριθμεί το μεγαλύτερο αριθμό παραβάσεων που έχουν γίνει ποτέ στην πρώτη και δεύτερη καραντίνα.

«Με δεδομένο το γεγονός ότι οι έλεγχοι που έγιναν είχαν κατά βάση συμβουλευτικό χαρακτήρα», σύμφωνα με τον πολιτικό προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνο Παττακό, «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να έχουν κοπεί πολλαπλάσια πρόστιμα. Η κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω μας δυστυχώς είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστική», όπως σημειώνει.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός
Ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός

Συγκεκριμένα αθροιστικά κόπηκαν 75  πρόστιμα μόνο μέσα στο Νοέμβρη την ίδια ώρα που στην πρώτη καραντίνα τον Απρίλιο οι αντίστοιχες παραβάσεις ήταν μόλις 14 και το Μάρτιο 4. «Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοια έκρηξη παραβάσεων» τονίζει ο κ. Παττακός ο οποίος σημειώνει ότι μείζον πρόβλημα αναδεικνύονται οι άσκοπες κινήσεις στους δρόμους της πόλης ακόμα και από αυτούς που θεωρητικά είχαν τυπικά φροντίσει να είναι καλυμμένοι με τη χρήση της μάσκας και την αποστολή μηνύματος στο 13033.

Μάλιστα, όπως ανακοινώνει, οι έλεγχοι τις επόμενες μέρες εντατικοποιούνται και θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει και σχετική εισαγγελική προτροπή, καθώς πριν ακόμα βγούμε από το δεύτερο κύμα της πανδημίας οι επιστήμονες κάνουν λόγο και για τρίτο… στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Όπως εξηγεί ο κ. Παττακός οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν περιορίστηκαν μόνο στο κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει κεντρική όδευση της πόλης στο κέντρο και στα προάστεια της που να μην ελέγχθηκε. Αθροιστικά τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας ήλεγξαν 117 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά και 78 supermarket.

Επίσης έγιναν έλεγχοι σε  214 οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ καθημερινοί ήταν οι έλεγχοι στις λαϊκές αγορές. Βεβαιώθηκαν αθροιστικά 75 παραβάσεις όπως αυτές προσδιορίζονται στο σχετικό ΦΕΚ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού από τις οποίες οι 17 αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας, και οι 10 σε παραβάσεις που καταγράφηκαν στη διάρκεια της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε κόψει πολλαπλάσιες κλήσεις» τονίζει ο κ. Παττακός ο οποίος αξιολογεί ότι στη δεύτερη καραντίνα ανακύπτει μείζον θέμα με τις άσκοπες μετακινήσεις ακόμα και όταν οι πολίτες έχουν δικαιολογητικά. Ο ίδιος σημειώνει ότι στην πρώτη καραντίνα κυκλοφορούσε στον δρόμο πολύ λιγότερος κόσμος σε αντίθεση με το δεύτερο lockdown, όπου ενώ έχουν κλείσει τα σχολεία ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι πολύς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει