Πώς θα προχωρήσει η ανέγερση του ειδικού σχολείου

174

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός της ανέγερση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.), σε ακίνητο στην περιοχή των Δειλινών, συζητήθηκαν στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών Θανάσης Γιάνναρης και στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκείο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.)

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε η ΚΤ.ΥΠ. (Κτηριακές Υποδομές) να αναλάβει τη μελέτη για το καινούργιο κτήριο, ενώ όταν έρθει η ώρα θα τεθεί και το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.

Το ακίνητο όπου θα κατασκευαστεί το σχολείο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Εκάβης, Πετράκη, Κων/πόλεως και Καμπέλη Αθανασίου και εκκρεμεί απαλλοτρίωση του 10% περίπου της συνολικής έκτασης 6.945,08 τμ., η οποία και προχωρά.  Από τη σύσκεψη προέκυψε ο οδικός χάρης των βημάτων που πρέπει να κάνει το επόμενο διάστημα κάθε ένας από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να προχωρήσει το ζήτημα όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό.

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ εξέφρασαν με αίτημα τους την αναγκαιότητα να μεταστεγαστεί το σχολείο, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό. Με το αίτημα έχουν ήδη συμφωνήσει τόσο η Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου είναι για εμάς βασική προτεραιότητα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες και πιστεύω ότι με τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων μπορούμε μέσα στα επόμενα χρόνια να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο κτήριο το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει