«Τι μετράνε τα μουσεία;» μια μη αναμενόμενη απάντηση

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

136

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα ‘Τι μετράνε τα Μουσεία;θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί.
Τι μετράνε λοιπόν τα Μουσεία; Η προφανής και σωστή απάντηση είναι επισκέπτες, εισιτήρια, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις. Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στο Ηράκλειο, όμως, και στο Βυζαντινό Μουσείου του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου  Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία μετρώνται  εδώ και τρία χρόνια και αέριοι ρύποι, μύκητες και βακτήρια με τη βοήθεια των εταίρων   στο έργο ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ, του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λεμεσό.

Το έργο ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ ξεκίνησε το 2017 και ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα και τα αποτελέσματά του είναι πολύ ενδιαφέροντα και εξαιρετικά επίκαιρα.

Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom και θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα αποτελέσματα των μετρήσεων στα δύο Μουσεία και το σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μέσω του zoom link https://tuc-gr.zoom.us/j/83807808817?pwd=VUlXN1BNYUtIeXI3OVF6Z0ZoVzBQUT09 και να συμμετάσχετε με ερωτήσεις στους ομιλητές.

Πρόγραμμα

11.30 Καθηγητής Μιχάλης Λαζαρίδης, Υπεύθυνος του έργου ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ, Πολυτεχνείο Κρήτης, «Ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους Μουσείων»

11.40 Αγησίλαος Καλουτσάκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, «ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ και νέες προκλήσεις»

12.00 Δρ. Θόδωρος Γλυτσός, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του έργου ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ, Πολυτεχνείο Κρήτης, «Ανασκόπηση των δράσεων και των αποτελεσμάτων της πράξης ΜΟΥΣΕΙΑ ΙΙ»

12.20 Αναπλ. Καθηγήτρια Ελευθερία Κατσίβελα, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, «Αερομεταφερόμενοι μικροοργανισμοί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και επίδραση σε ευαίσθητα οργανικά υλικά»

12.40 Διάλειμμα

12.50 Δρ. Ιωάννης Ηλιάδης, Διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου και Πινακοθήκης, «Δράσεις για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών στο Βυζαντινό Μουσείο»

13.10 Δρ. Πέτρος Σάββα, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, «Ανάπτυξη και εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα στο Βυζαντινό Μουσείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’»

13.30 Συζήτηση

Στο τέλος κάθε παρουσίασης θα υπάρχει χρόνος πέντε λεπτών για ερωτήσεις προς τον ομιλητή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει