Ποια μεγάλα έργα του ταμείου ανάκαμψης εντάσσονται από το νησί

Ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και ΒΟΑΚ

225

Η  ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης και των Κυκλάδων,η  ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας περιλαμβάνονται στις επενδύσεις του τομέα ενέργειας που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών θα επιτρέψει την αξιοποίηση του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Αιγαίο και τη μείωση του κόστους παραγωγής ρεύματος καθώς οι ακριβές και ρυπογόνες μονάδες στα νησιά που λειτουργούν με πετρέλαιο θα περάσουν σε καθεστώς εφεδρείας.

Για την Κρήτη, το έργο που θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι η δεύτερη φάση της διασύνδεσης, Ηράκλειο – Αττική, καθώς η πρώτη φάση (Χανιά – Πελοπόννησος) πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν την τιμητική τους μεταξύ των projects που θα προχωρήσουν με τη στήριξη – και τις αυστηρές προδιαγραφές – του Ταμείου Ανάκαμψης. Ανάμεσα στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό είναι  και η ανατολική επέκταση του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει