Παρέμβαση έξω από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

129

Σε συμβολική παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα προχωρήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι ενώσεις γονέων μαθητών της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Στην κινητοποίηση, που θα γίνει με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, συμμετέχουν οι ενώσεις γονέων μαθητών των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Φαιστού.

Μεταξύ άλλων, στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως «η δεύτερη εβδομάδα της τηλεκπαίδευσης στα σχολεία της πρωτοβάθμιας φέρνει στην επιφάνεια ακόμα περισσότερο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους.  Το Υπουργείο εξακολουθεί να μη λαμβάνει κανένα μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών που είτε λόγω έλλειψης των συσκευών και internet, είτε λόγω αντικειμενικών προβλημάτων στις οικογένειες (ταυτόχρονη τηλεργασία, ταυτόχρονη παρακολούθηση των παιδιών, κλπ.) δε συμμετέχουν αυτές τις μέρες. Τα τάμπλετ που είχε υποσχεθεί … ακόμα έρχονται στα σχολεία.

Η αγωνία μας για τη σημερινή κατάσταση έχει κορυφωθεί για τις επιπτώσεις όλης αυτής της κατάσταση στα παιδιά μας, στο μέλλον και την πρόοδό τους. Η Κυβέρνηση δεν ανέλαβε την ευθύνη της, την ώρα που όλοι εμείς οι γονείς αναλάβαμε τη δική μας και κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας, των δασκάλων τους, των συνανθρώπων μας.

Νιώθουμε αγανάκτηση για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος μας, αφού η διεκδίκηση για αυτονόητα πράγματα όπως γιατρούς, νοσηλευτές, νέες ΜΕΘ,αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, για σχολεία με ασφάλεια με λιγότερους μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, θεωρήθηκε μεγάλο κόστος και πολυτέλεια, ενώ την ίδια στιγμή βρήκαν χρήματα να ενισχύσουν τις ιδιωτικές κλινικές που αποζημιώθηκαν διπλά και τριπλά.

Μέσα στις συνθήκες αυτές που η κυβέρνηση μας κουνάει συνεχώς το δάχτυλο μετακυλώντας σε μας τις δικές της ευθύνες και μας αναγκάζει να διασφαλίσουμε ατομικά την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας, νομοθετούνται σκληρά μέτρα στη βουλή για το εργασιακό μας μέλλον, με 10ωρο και 200 ευρώ μισθό, με εμπόδια στις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες, με μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία και την παιδεία.

Δε δεχόμαστε να χαθεί άλλη μια σχολική χρονιά! Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να πάρουν τίποτα λιγότερο από αυτό που τους αξίζει. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους θα  υπερασπιστούμε τα δικαιώματά  μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει