Ομιλία μέσω Live Streaming της ιστορικού τέχνης δρ. Έφης Φουντουλάκη στο ΠΣΚΗ

128

Με την μετάδοση από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΚΗ www.cccc.gr/gr/live-streaming της ομιλίας “Τέχνη και Πολιτική Επικοινωνία | Kara Walker: Fons Americanus”, με εισηγήτρια την  ιστορικό τέχνης, Δρ. Έφη Φουντουλάκη, συνεχίζονται σήμερα  Πέμπτη 26 Νοεμβρίου,  στις 7 το απόγευμα, τα Live Streaming του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο ομιλίες που θα δώσει η γνωστή ιστορικός τέχνης. Με αυτή την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στον κύκλο των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων του ΠΣΚΗ, ανοίγει ένας κύκλος ομιλιών στον οποίο  αναδεικνύονται δύο παραδείγματα γλυπτών έργων τέχνης (το ένα σύγχρονο  και το άλλο των αρχών του 19ου αιώνα), μέσω των οποίων επιχειρείται να  αναδειχθεί η επικοινωνιακή λειτουργία της τέχνης.

“Τέχνη και Πολιτική Επικοινωνία | Kara Walker: Fons Americanus”.

Το πρώτο παράδειγμα είναι ένα έργο της αφρο-αμερικανίδας Kara Walker,  με το οποίο η καλλιτέχνις μετείχε στο Frieze Art  Fair του Λονδίνου το  2019. Έργο μνημειακό, το Fons Americanus της Walker είναι ένα ‘δώρο’  στην καρδιά της Αυτοκρατορίας που επαναπροσδιόρισε τη μοίρα του  κόσμου.

Έργο τολμηρό, καυστικό και σκληρό, ανακαλεί, με τρόπο αστείο  αλλά και φρικτό, έργα του παρελθόντος, αλλά και σύγχρονα – από την  Αφροδίτη του Botticelli ως τον καρχαρία του Damien Hirst –  και σαν  μια τεράστια αλληγορία καταγγέλλει τι επιλέγουμε να θυμόμαστε και τι  να ξεχνάμε. Η προπώληση των εισιτηρίων για την  σημερινή  ομιλία της Πέμπτης 26/11 ξεκίνησε.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριό σας από εδώ: https://www.viva.gr/tickets/seminar/online/texni-kai-politiki-epikoinonia-kara-walker/

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει